Defensieve versterking voor Golden Sharks


Golden Sharks Mechelen Face-Off IJshockey BeNe League

Sterke Sharks start in de Beker

Na een sterke start in de Bekercampagne, liep de puntenoogst bij Golden Sharks Mechelen terug. Mede door de perikelen rond het visum van Amerikaanse aanwinst Jordan Steger, die resulteerden in een snelle terugkeer naar Ijsland van de sympathieke allrounder. En daarbovenop viel de sterk gestartte D Jakob Huyghe gekwetst uit. Ook andere jongens à la Marek Ziarny, Timo Dewin en Martin Vachal speelden vaak op halve kracht wegens allerlei blessures.

Adam Cech, via GMHL naar Mechelen

Hierdoor werd er door de Mechelaars rustig uitgekeken naar defensieve versterking. Golden Sharks-voorzitter Gunter Bosmans : ”Het vertrek van Jordan en zeker ook de kwetsuur van Jakob waren twee fikse aderlatingen. In de zoektocht naar defensieve versterkingen tijdens het seizoen, loop je in eigen land snel vast. We hebben de voorbije weken dan ook heel wat buitenlandse namen voorgeschoteld gekregen. Op basis van wat inside info hebben we voor Adam Cech gekozen. De 21-jarige jongeman is ondertussen in Mechelen aangekomen. Adam doorliep de jeugdreeksen bij ExtraLiga-club Hradec Kralove. Als 17-jarige begon ie aan zijn internationale carrière. Eerst speelde de 1.91 meter grote D bij Platina Chisinau alvorens de grote plas over te steken. Vervolgens speelde hij 3 seizoenen in WSHL. Adam haspelde er 139 wedstrijden af bij El Paso Rhinos en Ontario Avalanche, waar ie in totaal ook 64 punten scoorde. Dit seizoen wisselde hij naar de GMHL, waar de jonge Tsjech als verdediger ook twaalf punten sprokkelde in evenveel westrijden. Adam heeft enkele trainingen hier afgehaspeld en overtuigde. In samenspraak met Coach Jesse Raekelboom, hebben we het licht op groen gezet voor zijn debuut bij Golden Sharks in deze BeNe League competitie.”

Met de komst van deze Tsjechische verdediger en de ondertussen herstelde Huyghe zal de defensieve power van de Golden Sharks weer heel wat sterker zijn ; mooi voor de Mechelaars in richting opstart van het BeNe League kampioenschap.

Even helemaal bijgepraat worden voordat de BeNe League van start gaat? Luister dan onze voorbeschouwing:

Previous Herentals wint spektakelstuk in Den Haag, Heerenveen en Nijmegen boeken zeges
Next Boston Bruins stemt in met pauze van Tuukka Rask