Herentals wint spektakelstuk in Den Haag, Heerenveen en Nijmegen boeken zeges


Face-Off IJshockey BeNe League

Drie duels gisteren in de BeNe League; Den Haag en Herentals schotelden het publiek een fantastisch en knotsgek duel voor. De Belgische landskampioen versloeg de Nederlandse landskampioen in overtime. AHOUD Devils won de re-match tegen Zoetermeer Panters en Heerenveen veegde de vloer aan met Antwerp Phantoms.

CAIROX HIJS HOKIJ – ERA RENOMAR HYC 7-8 OT

Wie een kaartje had, was spekkoper in De Uithof gisteravond. Spektakel alom voor de toeschouwers die vijftien treffers tegen de touwen zagen vliegen. Herentals stapte uiteindelijk als winnaar van het ijs af.

Na iets meer dan twintig minuten ijshockey leek het overigens helemaal geen spannende avond te worden. Het scorebord gaf 1-5 aan op dat moment. Den Haag kwam op voorsprong via Marco Bommezijn, maar zag de Herentalse brigade daarna voorbij flitsen. Aan de hand van Vincent Morgan, die een heuse hattrick tegen de touwen jaagde en treffers van de imports Kyle Brothers en Preston Shupe leek het gedaan.

Eimers wisselde goalie Hrelja in voor Cas Neuman en HIJS ging verbeten op jacht om de score in verhouding te trekken. Dat lukte uitstekend: Stace van BentemMike Verschuren en Jasper Kick zetten de regerend kampioen op 4-5. HYC deelde echter een nieuwe tik uit door via Brothers de marge op twee te brengen. Met 4-6 zag de wereld er ineens heel anders uit.

Cas Neuman CAIROX HIJS Hokij IJshockey Face-Off
Foto: Robert Bos

In het slotstuk leek Vincent Morgan de genadeklap uit te delen; na 15 tellen legde hij vakkundig de puck achter de opnieuw prima spelende Cas Neuman voor de 4-7. Den Haag rechtte echter de rug, zoals we dat van hen gewend zijn. In de laatste tien minuten ontspon zich een heroïsch gevecht: Viktor Gibbs en Alan van Bentem brachten de marge op één. Met Neuman op de bank voor een extra aanvaller ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker en het werd beloond. Raymond van der Schuit liet het dak van De Uithof vliegen; op aangeven van Oliver Pataky maakte de Rotterdammer de gelijkmaker.

Het thuispubliek geloofde in een stunt van jewelste en ging er goed voor zitten. Terecht of niet; scheidsrechter De Wilde stuurde Pataky de bank in voor interference. En daar kreeg Den Haag de rekening duur voor gepresenteerd; Kyle Brothers completeerde ook zijn hattrick en wipte de winnende goal achter doelman Neuman. Een prachtig duel voor de neutrale supporter, waarbij er veel stof tot napraten was.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – ZOETERMEER PANTERS 5-2

‘Hallo, daar zijn we weer!’ Voor de tweede maal in vijf dagen tijd stonden AHOUD Devils Nijmegen en Zoetermeer Panters tegenover elkaar in het Triavium. Ook dit maal trok Nijmegen aan het langste eind en ook dit maal had men moeite om Panters op de knietjes te krijgen.

Foto: Paul Nicolaassen

R.J. Reed opende het bal al snel in het Triavium; Na drie minuten scoorde hij op de powerplay voor de thuisploeg. En dat bleef heel lang de enige treffer van het duel. En ook op dat vlak was de wedstrijd onder de kopieermachine geweest, want scoren deed men niet veel. Na een half uur spelen knalde Michael van Rijswijk de gelijkmaker achter Mollen. Levi Houkes repareerde de voorsprong weer door snel te antwoorden. Met 2-1 ging men het slotstuk in.

Nadat Branden Eden vroeg de marge op twee bracht, antwoordde Zoetermeer toch weer brutaal; de jonge Jay Huisman zette Panters op 3-2. Opnieuw een treffer van Branden Eden bracht de marge weer op twee en dit maal was het genoeg. Ritchie van Hulten tekende voor het slotakkoord van 5-2.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – ANTWERP PHANTOMS 10-2

In een redelijk gevuld Thialf ontving Unis Flyers vrijdagavond de Phantoms uit (officieel) Deurne. Het werd een gemakkelijke avond voor de thuisploeg. Onder aanvoering van Tony Demelinne lieten de Friezen al snel weten dat er voor Antwerpen niks te halen viel in het hoge noorden.

Foto: UNIS Flyers Heerenveen

Pippo Limnell en Demelinne wisten beiden tweemaal het net te vinden. Ronald Wurm scoorde in het slotstuk zelfs een hattrick en Marco Postma was goed voor vier assists. Voor de bezoekers wisten Sean McCann-Coppens en Bram Klijssen doelman Sjoerd Idzenga twee maal te verschalken. Aan het einde van de avond geloofde iedereen het wel. Einduitslag: 10-2 en daar was helemaal niets op af te dingen.

Previous Ceaney van Uytrecht - CAIROX HIJS Hokij
Next Defensieve versterking voor Golden Sharks