“Zoetermeer laat Cas Staps niet naar Ahoud Devils vertrekken”


Cas Staps Zoetermeer Panters
Foto: Robert Bos

De beoogde verhuizing van Cas Staps van Zoetermeer naar Nijmegen staat op losse schroeven. Vorige week meldde Face-Off dat er een transfer aan zat te komen voor de winger. Voor deze overstap was echter wel goedkeuring nodig van zijn huidige werkgever uit Zoetermeer. Vandaag meldt het Algemeen Dagblad dat die toestemming niet zal worden afgegeven.

IJshockeybond vereist toestemming Zoetermeer

Tegen het AD vertelt Rob van Rijswijk, voorzitter van de NIJB, dat Staps een eenjarig contract heeft bij Zoetermeer. “Panters moet dus zijn goedkeuring geven voor een overgang, maar wil hem graag behouden”, zo vertelt Van Rijswijk tegen de krant. Toestemming van Zoetermeer zou dus vereist zijn om de transfer naar Gelderland door te laten gaan. Het AD voegt toe dat de Devils nog bezwaar kunnen maken bij de arbitragecommissie, mits ze daar nieuwe bewijsstukken op tafel kunnen leggen.

Chaotische start van seizoen

Cas Staps zal zich eerder dit jaar de aanvang van het seizoen vast en zeker anders hebben voorgesteld. Afgelopen zomer maakte hij de overstap van Zoetermeer naar Eindhoven, maar door (financiƫle) problemen moest die club zijn licentie voor het hoogste niveau inleveren. Daarop keerde de winger dus weer terug bij de Panters. Dat nu ook deze transfer dreigt af te ketsen, zal dat de 23-jarige aanvaller niet in de koude kleren gaan zitten.

Bron: Algemeen Dagblad

Previous Boston Bruins stemt in met pauze van Tuukka Rask
Next Amsterdam wint van concurrent Mechelen, Geleen raast langs Antwerp