Amsterdam wint van concurrent Mechelen, Geleen raast langs Antwerp


Face-Off IJshockey BeNe League

Vier duels gisteravond; één bekerduel en drie in de BeNe League. Amsterdam deed goede zaken tegen directe concurrent Mechelen Golden Sharks. Ed Versteeve en Reginald Delmarche blikken terug.

AMSTERDAM TIGERS – MECHELEN GOLDEN SHARKS 6-5

Een duel tussen twee ploegen die voor de playoff plaatsen 7 en 8 zullen strijden, maakten er een lekker duel van op de Jaap Eden. De bezoekers gaven even hun visitekaartje af, via het duo Maxime Pellegrims en Martin Vachal. Pellegrims scoorde twee treffers, waar Vachal twee maal de aangever was en zelf ook een goal scoorde. Mechelen ging met een 1-3 voorsprong de eerste pauze in.

Amsterdam Tigers - Face-Off IJshockey BeNe League
Foto: Robert Bos

Tigers kwam in het middenstuk sterk terug en scoorde drie ‘unanswered goals’. Rocco van Hoorn, Calvin Pohlmann en Maarten Brekelmans zetten de Amsterdammers op 4-3, waarmee het slotstuk aangevangen werd. Daarin leken de Sharks de punten mee te gaan nemen naar huis. Het nam via Onni Walden en Marek Ziarny weer de voorsprong. John Versteeg zette beide ploegen drie minuten voor tijd weer op 5-5, waarna Michael Mackie-Kwist Tigers op 30 tellenv van het einde de zege schonk.

LUIK BULLDOGS – CHIEFS LEUVEN 7-2

In een lome eerste periode kon Leuven Chiefs na een kwartier de score openen via Alec James. In het middenstuk nam de thuisploeg eindelijk wat meer initiatief. In amper een dozijn speelminuten slaagden Bulldogs erin de matig presterende Chiefs-goalie Ryan Malinowski vijf maal te passeren. Cheyne Matheson, Jordan Paulus, Lars Engwegen en twee maal Bryan Henry knalden de Luikenaars naar 5-1.

Luik Bulldogs Chiefs Leuven
Foto: Chiefs Leuven

De derde periode was amper op gang gefloten toen Bulldogs kapitein Paulus er al 6-1 van maakte. Kort daarop kon Iniaz Steyaert de tweede voor Leuven aantekenen, maar de spanning was al een tijdje zoek in dit Belgisch onderonsje. In de slotfase kon een bedrijvige Yoren De Smet met zijn treffer de 7-2 eindscore vastleggen. Eenvoudige zege voor de troepen van Paul Vincent. Chiefs, zonder de gekwetste Quinten Franckx en P.J. Wouters achteraan, wilde meer. Achterin was het wel erg kwetsbaar vanavond.

Na de wedstrijd, sprak Reginald Delmarche kort met Ax L Milpas, de sterke Antwerpenaar die nu in Luik speelt, woont en werkt :”Vanavond was het al bij al niet echt goed. In deze BeNe competitie moet je sneller denken, sneller spelen. Hier was het net weer een doorsnee Belgische competitiewedstrijd. We hebben in een efficiënte tweede periode de situatie wel eenvoudig rechtgezet. We beseffen als groep wel dat het zondagavond in Geleen tegen Eaters beter zal moeten om er te kunnen punten.

ANTWERP PHANTOMS – MICROZ EATERS GELEEN 2-8

Geleen reisde voor het eerst af naar Belgisch grondgebied, op bezoek bij Antwerp Phantoms. Na een matige eerste periode van de bezoekers, stond er 1-1 op het bord. Na amper een minuut had Eaters de voorsprong via een powerplay goal van Lukasz Bartak, maar die werd weggepoetst van Patrick van Noten Jr.

Antwerp Phantoms Geleen Eaters
Foto: Microz Eaters Geleen

In het middenstuk waren de Limburgers op hun post en stormden voorbij Phantoms. Liefst vijf treffers lagen er binnen vijftien minuten in de kooi van doelman Charlie Vocke; twee goals van Yan Turcotte, één van Lars van Sloun, Nick Verschuren en Joey Geurts zetten de bezoekers op 1-6. In periode drie kwamen de bezoekers niet meer in problemen, liep het via Vadim Gyesbreghs en Dean Moors naar 1-8, voordat Ben van den Bogaert de eindstand op 2-8 bepaalde. Een prima uitwinst en (opnieuw) een dikke nederlaag voor Phantoms op eigen ijs.

ZOETERMEER PANTERS – TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 2-0

We spelen in het bekertoernooi alleen nog om de eindstand in de poule, waardoor het duel tussen Zoetermeer Panters en Trappers Toekomstteam geen waarde heeft. Trappers kwam versterkt naar het Silverdome want onder meer Ruud Leeuwesteijn, Floris van Elten en Wouter Sars stonden op het ijs.

Panters won met 2-0 door treffers van Thomas Borgman en Joy Turpijn en pakte zo de derde zege. Voor Trappers een mentale opsteker voor het duel van vandaag tegen Heerenveen

Previous "Zoetermeer laat Cas Staps niet naar Ahoud Devils vertrekken"
Next Tampa, Toronto en Montreal heersen in West; kunst- en vliegwerk Vancouver zet door