Den Haag stunt met aantrekken Bruins Draft Pick Jesse Gabrielle


Jesse Gabrielle

CAIROX HIJS Hokij heeft de zo (vurig) gewenste derde import binnengehaald. De kampioen van 2018 was al enige tijd op zoek naar een offensieve versterking vanuit het buitenland en heeft nu beet. Niet zomaar. De Uithofbewoners hengelden Jesse Gabrielle binnen, vier jaar geleden een vierde ronde (105e) NHL Draft Pick van Boston Bruins.

Tekst gaat onder de video verder

GABRIELLE: PLOEGGENOOT VAN BARTEK BISON

Nog een opvallend feitje: hij speelde twee seizoenen (2013-2015) voor Prince George Cougars. Dat is de ploeg waar in die periode ook Tilburg Trappers aanwinst Bartek Bison speelde. Gabrielle speelde in totaal 277 duels in de Western Hockey League (84 bij Brandon Wheat Kings, 60 bij Regina Pats en 133 bij Prince George) waarin hij 223 punten noteerde. Met dik 400 strafminuten op de teller, laat hij ook zien dat hij het fysieke aspect van het spelletje niet uit de weg gaat.

Tekst gaat onder de foto verder

Bartek Bison Jesse Gabrielle

GEEN NHL DOORBRAAK

Alhoewel de in Moosomin, Canada, geboren winger het nooit schopte tot de hoofdmacht van Boston, speelde hij wel enkele pre-season exhibition games voor de zesvoudig Stanley Cup kampioen. Hij werd ondergebracht bij het AHL-filiaal in Providence. Hij speelde er 22 duels en scoorde één goal, met drie assists. In april van dit jaar zetten de Bruins Gabrielle op ‘unconditional waivers’, kort nadat hij voor de derde keer met een hersenschudding werd geconfronteerd. Hij speelde het afgelopen seizoen al in de ECHL bij Atlanta Gladiators en Wichita Thunder. Die laatste ploeg is een filiaal van Edmonton Oilers. Afgelopen zomer kwam hij nog uit van Canberra Brave in Australië. Dit seizoen begon Gabrielle in Slowakije waar hij een paar duels voor HK Nitra speelde.

Tekst gaat onder de foto verder

Gabrielle Boston Bruins
Jesse Gabrielle (82) in de starting six met Noel Acciari en Ryley Nash bij Boston

Het is de verwachting dat de kersverse aanwinst begin november op het ijs te zien zal zijn voor de Haagse supporters. Dat heeft te maken met de verblijfspapieren die afgerond moeten worden. Mogelijk is 2 november, het thuisduel tegen Nijmegen, de eerste wedstrijd waar de nieuwe import van HIJS zijn kunsten zal vertonen.

Previous Verlies en winst voor Van Nes, eigen spel gaat de goede kant op
Next Senna Peeters, scheidsrechters, goalies en toffe stadions