Nederlandse dames walsen over Turkije heen


foto: iihf.com

De Nederlandse dames speelde hun tweede wedstrijd van het eerste Olympisch Kwalificatie Toernooi in Polen en versloegen met speels gemak de Turkse dames met maar liefst 23-0. Bieke van Nes scoorde er zeven.

LEES OOK: Nederland verslaat Mexico

Nederland – Turkije

Al binnen vijfenzeventig seconden liet Nederland het net bollen van de Turkse goalie Azra Sert. Zoe Barbier kon van dichtbij toeslaan. Na tien minuten was het al 4-0 door goals van Maree Dijkema (3-0) en twee keer Bieke van Nes(2-0 en 4-0).

tekst gaat verder onder de video

Aan het eind van de eerste periode stond het al 8-0. Wederom Zoe Barbier, (5-0) Julie Zwarthoed (6-0), Emily Even (7-0) en Bieke van Nes die haar hattrick al snel voltooide met de 8-0.

tekst gaat verder onder de video

Nederland dendert gewoon door

Ook in de tweede periode dendert Nederland gewoon door. Binnen tien minuten staat het al 13-0 en daarna stokt het even bij Nederland. Niet qua kansen maar de Turkse goalie pakt ineens een hoop pucks en de dames zijn wat slordiger in de afronding. Tot twee minuten voor het einde van de periode. Dan valt de 14-0 alsnog. Zelfs de Nederlandse goalie Eline Gabriële kreeg een schot te verwerken op doel in de tweede twintig minuten. De goals werden gescoord door Hilde Huisman (9-0), Julie Zwarthoed (10-0), Isabelle Schollaardt (11-0).

tekst gaat verder onder de video

Ook Zoe Barbier (12-0), Bieke van Nes (13-0) en Julie Zwarthoed (14-0) rammen maar door.

tekst gaat verder onder de video

Stoomtrein Nederland is niet te stoppen

Ook in de laatste periode nemen de Nederlandse dames de voet niet van het gas. Bieke van Nes met haar vijfde goal voor de 15-0. De 16-0 kwam van Nicky Tjin-a-Ton. Goal nummer zeventien werd op naam geschreven van Kayleigh Hamers. Zij maakte ook de 18-0.

tekst gaat verder onder de video

Nummer negentien was voor Bieke van Nes die haar dubbele hattrick voltooide. Maree Dijkema scoorde de 20-0 en de 21-0 kwam op naam van Larissa Haverkorn.

tekst gaat verder onder de video

Bieke van Nes prikte ook nog nummer zeven binnen voor haar (22-0). Haagse Isabelle Schollaardt pakte haar hattrick door ook nummer 23 binnen te schieten.

tekst gaat verder onder de video

Zondag volgt dan de finale tegen Polen. Dan zal het op zeker niet zo makkelijk gaan. Zorg dat u er klaar voor zit 12:15 uur. Eerst de Oranje dames en dan door naar Max Verstappen.

Previous Nederland verslaat Mexico na effectieve derde periode
Next Tilburg heeft geen moeite met Diez na late aankomst