Tilburg heeft geen moeite met Diez na late aankomst


Na de nederlaag van Tilburg op bezoek in Halle mocht men door naar het Limburgse Diez. Door files kwam men pas een uur en een kwartier voor aanvang van de wedstrijd aan, de warming up was niet zoals die hoort te zijn. Tilburg speelde desondanks een goede wedstrijd en wonnen met 6-0.

LEES OOK: Dames Oranje walsen Turkije plat

EG Diez Limburg – Tilburg Trappers 0-6

De eerste periode was in het voordeel van de Trappers. Ze kwamen al vroeg op voorsprong door Brett Bulmer in de vierde minuut. Daarna kregen de mannen van Diez een paar mogelijkheden via Cheyne Matheson en Kyle Brothers maar Ruud Leeuwesteijn hield zijn doel schoon. In de achttiende minuut veranderde Brett Bulmer een schot van Ties van Soest van richting en dat betekende de 2-0.

foto: Cor Machielsen Face-Off

In de tweede periode pakten de Rockets een paar penalties en de prijs daarvoor werd duur betaald. Een tripping penalty en een holding penalty werden een prooi voor Diego Hofland. En bij beide goals kwam de secondary assist van Jordy van Oorschot en de primary assist van Brett Bulmer. Dat er niet meer goals vielen in deze periode was eigenlijk te raar voor woorden want de druk van Tilburg op de defensie van de Rockets was ontzettend hoog.

Ook in de laatste periode wisten de Tilburgers nog twee keer te scoren. Tijn Jacobs en Ninho Hessels wisten de stand te tillen naar 6-0. De score had nog ruimer uit kunnen vallen ware het niet dat de Diez goalie Tim Stenger 45 reddingen wist te maken. Ruud Leeuwesteijn hoefde maar zeventien keer handelend op te treden om een shutout te behalen. Zondag komen in Stappegoor de Crocodiles uit Hamburg op bezoek een taaie tegenstander. Maar resultaten uit het verleden tellen niet meer.

Na afloop sprak Face-Off met Ruud Leeuwesteijn en Kyle Brothers

Previous Nederlandse dames walsen over Turkije heen
Next Den Haag dendert over Zoetermeer heen bij seizoensopener