Den Haag dendert over Zoetermeer heen bij seizoensopener

Face-Off IJshockey BeNe League

Den Haag had geen enkele moeite met de buren uit Zoetermeer. Hijs Hokij haalde de dubbele cijfers. De uitslag werd 10-3.

UltimAir Hijs Hokij – Zoetermeer Panters 10-3

Al na de eerste periode was de wedstrijd eigenlijk al over. Na zeven minuten stond het al 2-0 door goals van Jurryt Smid en Bjorn Borgman. Tobie Collard scoorde de aansluitingstreffer in de twaalfde minuut maar in de laatste twee minuten van de eerste periode werd het voor de Panters al een soort van mission impossible. Stace van Bentem en Jay de Ruiter zorgde voor de 4-1.

Na twintig seconden in de tweede periode lag de 5-1 er al in. De trefzekere Hagenaar was Justin Evers. Een monsterscore leek in de maak. Toch hield Zoetermeer goalie Joram van de Velde het net daartussen schoon tot minuut 38 toen Ronald Wurm die de 6-1 maakte. Inclusief vier minuten powerplay.

Tijdens de laatste periode scoorde Hijs nog vier keer binnen een dikke vijf minuten. Jurryt Smid met zijn tweede van de avond.

Jurryt Smid

Jelle Kronenburg, Adam Logozzo en wederom Jelle Kronenburg zorgde voor 10-1 na 54 minuten. Zoetermeer wist de stand ietwat dragelijker te maken doordat Berry Donders en wederom Tobie Collard de eindstand bepaalden op 10-3.

Vandaag 09-10 worden de volgende wedstrijden gespeeld.