Nederland verslaat Mexico na effectieve derde periode


Oranje dames IJshockey

Stap een om richting Bejing te gaan is het eerste Olympisch Kwalificatie Toernooi te winnen in Polen. De eerste wedstrijd was tegen Mexico en Nederland had het redelijk goed onder controle. De wedstrijd werd gewonnen met 7-1.

LEES OOK: Slechte penaltykill nekt Trappers

Mexico – Nederland 1-7

Nederland gaf gas vanaf de eerste seconde na puck drop. Maar het lukte niet om de Mexicaanse goalie Monica Rentieria snel te passeren. Na de eerste tien minuten kreeg Nederland het zelfs wat moeilijk doordat Kayleigh Hamers de sin bin in mocht voor een illegale hit. De penalty kill deed zijn werk goed en nadat het team weer compleet was kon Kayleigh het verschil maken aan de andere kant. Op een pass van Isabelle Schollaardt dreigde ze in de korte hoek maar ging achter de goal langs en kon in de verre hoek met een hoog schot toeslaan.

tekst gaat verder onder de video

Nederland kreeg nog bijna vier minuten powerplay aan het eind van de eerste periode maar kon de kansen niet meer benutten.

De eerste kans in de tweede periode was voor de Mexicanen toen puck verlies vlak bij de Nederlandse goal werd geleden maar Nadia Zijlstra wist de puck te stoppen. De SDE connectie sloeg toe na twee minuten in de tweede periode. Op assist van Kayleigh Hamers wist Julie Zwarthoed de 2-0 te maken. Zij kon van dichtbij de puck in het doel tikken.

tekst gaat verder onder de video

Halverwege de tweede periode kwam Nederland op de powerplay. Bijna vanaf de blauwe lijn wist Emily Even toe te slaan.

tekst gaat verder onder de video

Daarna werd er nog een goal van Nederland afgekeurd omdat er gefloten was voor een overtreding maar de puck ging alsnog het doel in. Geen 4-0 maar een powerplay. Nederland wist niet van de meerderheid te profiteren en een verdedigende slordigheid in de allerlaatste seconden van periode twee zorgde voor de 3-1. Joanna Rojas zorgde voor de Mexicaanse treffer.

Puntjes op de i

Na 44 minuten scoorde Kimberly Collard haar allereerste goal voor het Nederlandse team. De 4-1 schoot zij binnen vanaf de blauwe lijn op assist van Emily Even. Die ook de puck ging ophalen bij de Mexicaanse goalie.

tekst gaat verder onder de video

Een dikke drie minuten daarna was het op de powerplay Bieke van Nes die van dichtbij de Mexicaanse goalie wist te passeren.

tekst gaat verder onder de video

In minuut 57 scoorde Michelle Noe een vergelijkbare goal net als Kimberly Collard. Op afstand vanaf de blauwe lijn.

tekst gaat verder onder de video

Een minuut later strafte Julie Zwarthoed nog een foutje van de Mexicanen af. Zij kon alleen op de goal afgaan en met een mooie backhand forehand move scoorde zij de 7-1.

tekst gaat verder onder de video

Nederland sloot de wedstrijd af met 47 tegen zes schoten.

 

 

Previous Slechte penaltykill nekt Trappers in eerste uitduel
Next Nederlandse dames walsen over Turkije heen