Slechte penaltykill nekt Trappers in eerste uitduel


Foto: Dirk Unverferth

De derde wedstrijd voor de Tilburgers vond zondagavond plaats in Halle tegen de plaatselijke Saale Bulls. De altijd stabiele en sterke club uit Halle onder de rook van Leipzig kende een prima seizoenstart, maar wist niet alle punten binnen te halen. Tegen Moskitos uit Essen werd in het openingsduel de punten na overtime verdeeld. Tilburg Trappers wist wél alle punten binnen te halen die binnen gehaald konden worden. Het was voor Tilburg Trappers een frustrerende wedstrijd waarin een aantal dingen verkeerd gingen. Vooral de penaltykill functioneerde niet goed. De eerste uitwedstrijd werd door de Tilburgers met 6-3 verloren.

LEES OOK: Mechelen deelt eerste klap uit

Slechte start

Nadat het Duitse volkslied door de hal had geklonken werd de puck tegen het ijs gegooid. Hoewel Tilburg Trappers de face-off niet wist te winnen, hadden ze daarna wel de puck onder controle. Echter duurde het niet lang voordat Halle aan één kans genoeg had om de 1-0 te maken. Daarbij moet wel verteld worden dat de 1-0 niet door een rood-zwarten werd gescoord, maar door Tilburg Trappers zelf. Een schot op Ian Meierdres werd keurig gekeerd, maar belandde vervolgens tegen de schaats van Noah Muller die vervolgens de puck terugschopte naar Meierdres, die hem met zijn schaats vervolgens de goal intikte. Saale Bulls had weinig kansen nodig om de score te verdubbelen. Nadat Giovanni Vogelaar gedwongen vanaf de strafbank moest toekijken, kreeg Trappers de puck niet weggespeeld en zag Niklas Hildebrand zijn kans schoon om de puck achter Meierdres binnen te schieten. Zo stond het al vrij snel 2-0.

Boem Boem Brett

30 Seconden na 2-0 was het Max Hermens met een breakaway die de aansluitingstreffer kon binnenschieten. De 2-1 was een opsteker die al vrij snel weer de kop in werd gedrukt. Wederom een straf gooide roet in het eten waardoor Saale Bulls Halle met een mannetje meer op zoek kon gaan naar de marge van twee doelpunten. De deur van de Tilburgse strafbank was nog maar net dicht of hij mocht alweer open. Al na vijf seconden powerplay zat de 3-1 erin dankzij de fin Joonas Niemelä.

Na een dikke halve periode ontplofte de boel op het ijs. Waar Jonne De Bonth al eerder op zoek was naar een knokpartijtje, maar niet kreeg, kreeg Brett Bulmer hem wel. Echter was het wel eenrichtingsverkeer. De Canadees deelde vooral uit, waarbij Christian Guran maar één uitweg zag, en dus op het ijs ging liggen. Na het knokpartijtje leek de sfeer weer wat beter te worden. Waar in de eerste helft van de eerste periode de Duitsers vooral aan het zuigen waren en zich gemakkelijk lieten vallen, gebeurde dat na het knokpartijtje niet meer.

Max Hermens. Foto: Dirk Unverferth

Herboren

Tilburg Trappers had een nuttige pauze genomen en kwam als herboren terug uit de kleedkamer. Het slordige en paniekerige spel wat Trappers in de eerste periode bij vlagen liet zien, liet nu Saale Bulls zien. Daar wist Trappers al na een paar minuten handig gebruik van te maken. Ties Van Soest kreeg alle ruimte om met een heerlijk geplaatst schot de 3-2 binnen te schieten. Uiteindelijk werd dat gecontroleerde en kwalitatieve spel bruut doorbroken. Wederom een straf nekte Trappers. Erik Hoffmann scoorde voor zijn team de derde powerplay goal van de avond. Was de penaltykill tegen Herford nog zo goed, vandaag was het een stuk minder. Trappers was het gevoel even kwijt nadat het de 4-2 om de oren kreeg. Richting het einde van het middenstuk bracht Bulmer met de 4-3, Trappers weer terug in de achtervolging.

In de absolute slotseconde van de tweede periode leek de puck voor de goal langs te glijden maar werd toch door Hildebrand door de benen van Meierdres de goal ingetikt. Daardoor werd er weer met een verschil van twee doelpunten gepauzeerd.

Slechte penaltykill
Foto: Dirk Unverferth

Defensieve stieren

In de derde periode wilde Tilburg Trappers er nog een mooie pot van maken. Maar de comfortabele 5-3 was voor Saale Bulls reden genoeg om vooral tegen te houden en de kansen af te wachten. Met uitstekend verdedigingswerk wist Trappers de achterstand niet meer in te halen. Tot overmaat van ramp schoten de stieren nog een hele mooie emptynetter binnen. De eindstand werd daardoor uiteindelijk 6-3.

Volgend weekend

Aankomend weekend speelt trappers op vrijdagavond in Diez tegen EG Diez-Limburg. Zondag komt Crocodiles uit Hamburg op bezoek.

Previous Mechelen deelt eerste klap uit in overtime tegen Leuven
Next Nederland verslaat Mexico na effectieve derde periode