Mechelen deelt eerste klap uit in overtime tegen Leuven


Face-Off IJshockey BeNe League

De eerste wedstrijd van de Bene League in seizoen 2021-2022 werd gespeeld in Leuven in het kader van de Beker van Belgie. Daar beslisten de mannen uit Mechelen de wedstrijd in overtime en wonnen zodoende met 3-2 van Leuven.

LEES OOK: Tilburg Trappers verslaan Herford Dragons

Chiefs Leuven – Mechelen Golden Sharks 2-3 OT

Al snel in de wedstrijd pakten de Chiefs de leiding in de wedstrijd. De gebroeders Steyaert zorgde voor de 1-0 voorsprong. Met een pass zette Iniaz Steyaert broer Yusso Steyaert alleen voor goalie Mike Jansen en die werd five hole gepasseerd.

In de tweede periode pakten de bezoekers uit Mechelen vijf penalties, maar de Chiefs wisten daarvan niet te profiteren. Zelfs een dikke minuut 5-on-3 leverde geen soelaas op. Aan het begin van de derde periode trokken de Sharks de stand gelijk. Net zes seconden na de powerplay gaf Vadim Gyesbreghs een strakke cross-pass op Marek Ziarny die van dichtbij Chiefs goalie Stefano Cantali wist te passeren.

In minuut 48 schoot Dean Thurura vanaf de blauwe lijn op het doel van de Sharks en via de paal en het lichaam van goalie Mike Jansen rolde de puck de goal in. Maar de goalie nam wraak. In speelminuut 59 speelde hij de puck met een lange pass naar Riku Juhani Koskinen die een eentweetje aanging met Sandro Bosmans en zo in de korte hoek de gelijkmaker wist te scoren. Welk team zou het extra punt pakken? Dat duurde niet lang om daar op te wachten. Want na 32 seconden in de overtime zorgde wederom Riku Juhani Koskinen met een verdekt schot voor de winst.

Riku Koskinen bij TPS U20

Previous Rommelig Tilburg Trappers wint van Herford Dragons
Next Slechte penaltykill nekt Trappers in eerste uitduel