Rommelig Tilburg Trappers wint van Herford Dragons


Vrijdagavond 1 oktober, wederom tijd voor een nieuwe thuiswedstrijd voor Tilburg Trappers. Ditmaal tegen Herforder EV. Trappers miste Jordy VerkielBartek BisonAlexei Loginov en Reno de Hondt. Dat zorgde voor veel lijnwisselingen en uiteindelijk een  wedstrijd die rommelig over kwam. De wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor Trappers.

LEES OOK: Openingstoernooien Jeugd

Eerste periode een rommelig Tilburg

In het begin van de wedstrijd wist Tilburg al snel het eerste doelpunt te noteren. Gedurende de powerplay was de eer aan Diego Hofland om de puck naar binnen te schieten met behulp van Danny Stempher en captain Mickey Bastings. Herford leek bijna de gelijkmaker naar binnen te schieten maar goalie Ruud Leeuwesteijn wist de pucks goed uit het netje te houden. Uiteindelijk waren de Trappers de bovenliggende partij maar kwamen ze maar moeilijk langs de Duitse goalie.

tekst gaat verder onder de foto
Foto: Arie Leeuwesteijn

Gelijk opgaan in de tweede

In de tweede periode wist Trappers wederom zijn krachten te laten zien in het begin van de periode. Deze keer was het een rebound die afkomstig was van de stick van Max Hermens, met een assist van Delaney Hessels. Daarna ging de wedstrijd een hele poos gelijk op. Totdat Björn Bombis de 2-1 maakte. Luttele seconden voor het einde van de periode mocht er nog een penaltyshot worden genomen door Tilburg. Max Hermens was de man maar zijn poging werd gestopt door de beste Herforder deze avond goalie Philip Lehr.

tekst gaat verder onder de video

Effectieve powerplay in de derde

Een sterker Herford begon aan de derde periode. Men wist meer kansen te creëren en gaf behoorlijk wat druk. Maar daar wist Tilburg wel raad mee. Effectief werd het tijdens de powerplay met de 3-1 van Jordy van Oorschot met behulp van Danny Stempher. Niet veel later werd de beslissende 4-1 gemaakt door Diego Hofland. De wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor Trappers. Volgende wedstrijd is zondag tegen Saale Bulls als Tilburg op bezoek gaat in Halle.

Coach Dave Livingston was ondanks een “sloppy” game meer dan tevreden.

tekst gaat verder onder de video

Tevens de powerplay goal van Jordy van Oorschot is hier te bekijken

 

 

 

Previous Openingstoernooien brengen de jeugd terug op het ijs
Next Mechelen deelt eerste klap uit in overtime tegen Leuven