Josh Mizerek toegevoegd aan technische staf Oranje dames


Trappers Herford

De Oranje dames kunnen in ieder geval tot september rekenen op de aanwezigheid van Josh Mizerek. De assistent van Bo Subr in Tilburg, sluit op verzoek van bondscoach Joep Franke aan bij de nationale damesploeg.

Lees ook: NOC*NSF schaart zich achter de Nederlandse dames

MIZEREK: GEWENSTE UITBREIDING

De Oranje mannen hebben al jaren een aantal assistent-coaches op ijshockeytechnisch vlak, de vrouwen nu ook. “Het is erg fijn dat we er met Josh een trainer bij hebben waar ik mee kan sparren, vooral over ijshockeytechnische zaken”, zo laat Franke weten op de website van de bond.

De 43-jarige Amerikaan coachte in het verleden Eindhoven en Nijmegen als eindverantwoordelijke en staat sinds 2017 in de banken bij Tilburg Trappers als assistent-coach. Bij de Brabanders won hij drie maal de titel in de Oberliga. Afgelopen seizoen viel in de halve finale het doek tegen Herner EV.

Tekst gaat verder onder de video

TeamNL IJshockeyvrouwen strijdt vanaf 7 oktober op het OKT in Polen voor een ticket in de finaleronde van de Olympische kwalificatie. Mocht Oranje in oktober als winnaar van het ijs stappen, zal dat toernooi in november plaatsvinden.

Previous Opnieuw vroege exit voor Washington, sensationele avond in Winnipeg
Next Slowakije verslaat Rusland, Canada verliest ook van Duitsland