Opnieuw vroege exit voor Washington, sensationele avond in Winnipeg


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Vier duels op de zondag in de play-offs. Na de uitschakeling van Washington en St. Louis gaan we met zes verder naar morgen. Winnipeg won na een sensationele comeback tegen Edmonton. Nashsille en Carolina maakten er flink overwerk van.

Lees ook: Amerika verslaat Canada, Rusland en Duitsland op kop bij WK

Washington Capitals – Boston Bruins 1-3

Do or die voor Washington Capitals in het vijfde duel tegen Boston Bruins. Na 60 minuten ijshockey zat het seizoen erop voor de Capitals. Met Daniel Sprong in de line-up ging het met 3-1 onderuit.

In de openingsperiode hielden beide ploegen gelijke tred. Kansen waren er wel, maar gescoord werd er niet. In het middenstuk lieten de Bruins zien waar het deze serie misging voor de Capitals. Boston schoot slechts vier keer op doel, Washington 20 keer. David Pastrnak en Patrice Bergeron maakten het verschil: 0-2.

Conor Sheary bracht weer hoop in de harten na elf seconden in het slotstuk, maar dat was het wel. Washington was niet bij machte om écht goede kansen te creëren. Boston wel én maakte deze af. Bergeron zette zijn ploeg op 1-3 en besliste de serie. De Caps zagen nog een goal afgekeurd worden voor 2-3. De derde exit in de eerste ronde op rij na de winst van de Stanley Cup voor Washington. Er viel niets af te dingen op de winst van de Bruins.

Winnipeg Jets – Edmonton Oilers 5-4 OT

Met twee winstpartijen in Edmonton, moesten de Oilers nu terugslaan om de serie weer leven in te blazen. Dat leek ook te gebeuren. 51 minuten lang waren de bezoekers de baas. In drie minuten kantelde het duel en werden de Jets de winnaar.

Twee goals van Leon Draisaitl zorgden in de tiende minuut voor 0-2. Niets aan de hand voor de Oilers dus. Nadat Jujhar Khaira Edmonton op 1-4 had gezet, leek het game over. Winnipeg sloeg echter drie keer in drie minuten toe. Tussen minuut 52 en 55 zorgden Perreault, Wheeler en Morrisey voor een sensationele 4-4.

In de overtime ontplofte alles en iedereen in een Winnipeg-shirt Nikolaj Ehlers zorgde voor de 5-4 winst en maakte de comeback compleet. Een mokerslag voor Edmonton dat nu tegen een 3-0 achterstand aankijkt.

Nashville Predators – Carolina Hurricanes 4-3 2OT

Opnieuw een schitterend schouwspel tussen Nashville en Carolina. Na de double overtime zege van vrijdag, moest er nu weer twee keer verlengd worden. En opnieuw grepen de Predators de zege.

Een exacte kopie afleveren. Het is niet veel teams gegeven, maar de wedstrijd van gisteravond ging exact hetzelfde als vrijdag. Nashville pakte een 1-0 voorsprong. Carolina kwam langszij. Ryan Johansen gaf de Predators weer het voordeel. Brock McGinn zette met twee treffers de Canes weer op voorsprong. En Nick Cousins zette de 3-3 op het bord. Fenomenaal keeperswerk van Alex Nedeljkovic en Juuse Saros voorkwamen een beslissing in reguliere tijd.

Beide ploegen gingen volle bak voor de winst en het publiek werd daarmee de grote winnaar. Veel 100% kansen over en weer, met prachtig keeperswerk. Uiteindelijk besliste Luke Kunin in de 96 minuut de wedstrijd voor Nashville. Stand 2-2 na vier duels. En dat is maar goed ook in dit spektakel.

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 2-5

Na de exit van Washington, de kampioen van 2018, is het ook gedaan voor de kampioen van 2019. St. Louis kreeg een onvervalste sweep te verwerken van favoriet Colorado Avalanche.

De Blues kwamen in het begin van de tweede periode op voorsprong via Vladimir Tarasenko. Daarna was het aan de bezoekers. Drie unanswered goals leverden een 3-1 voorsprong op na 44 minuten. Colorado had al kansen genoeg gehad om verder afstand te nemen. Tarasenko zette met zijn tweede van de avond de marge op één in de 49e minuut.

St. Louis ging op jacht naar de gelijkmaker en haalde de goalie eraf. In de slotminuut zorgden Nathan MacKinnon en Valeri Nichushkin via twee empty netters voor een 5-2 eindstand. Een sweep in de serie voor de Avs, die doorgaan naar ronde twee.

Previous USA verslaat Canada, Rusland en Duitsland koplopers
Next Josh Mizerek toegevoegd aan technische staf Oranje dames