Minnesota en San Jose ‘clinchen’ play-off ticket, Florida grijpt strohalm


NHL Recaps Banner Face-Off

Zes duels in de NHL vannacht, Cor Machielsen en Marko Bok zagen onder meer een feestje bij Minnesota, San Jose een play-off ticket pakken zonder te spelen, en smachtende blikken bij Florida Panthers die nog steeds mogen hopen op het post-season.

Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres 5-2

Toronto evenaarde met de simpele zege op Buffalo een clubrecord, door 103 punten in een seizoen te pakken. In 2002/03 was dat ook gelukt, de kans dat het er aan gaat met nog twee duels te gaan is dus groot. William Nylander en Auston Matthews scoorden vannacht twee goals en lieten de Sabres kansloos. Sam Reinhart mocht nog de 1-1 maken en poetste daarmee de 1-0 van Andreas Johnsson weg. Jason Pominville scoorde nog tegen voor de Sabres (mb)

Ottawa Senators – Winnipeg Jets 5-6

Ottawa kreeg te weinig in deze prachtige wedstrijd. De Jets kwamen met 3-0 voor, de Senators kwamen terug tot 3-2 en kregen daarna een powerplay. De goal viel echter shorthanded voor de Jets en dat was de knock-out in de wedstrijd. Ottawa bleef wel knokken en kwam een dikke minuut voor het einde nog op 6-5, maar het lukte niet meer om te scoren. Christian Wolanin scoorde zijn eerste goal voor de Senators en heel opvallend: Patrick Laine van de Jets bleef zonder goal of assist (mb)

Florida Panthers – Carolina Hurricanes 3-2

Florida moest deze pot winnen om nog enigszins hoop te houden op de play-offs. Het kostte wat moeite, maar de twee punten bleven in Sunrise. Trevor van Riemsdyk zette de Hurricanes op 1-0, MacKenzie Weegar maakte er negentien seconden later 1-1 van. Weegar zou later nog een paar klappen uitwisselen met Roland McKeown. Evgenii Dadonov maakte in de slotfase van periode één de 2-1, waarna Derek Ryan er 2-2 van maakte. De winnende goal kwam van Alexander Petrovic, hij scoorde zijn tweede goal van het seizoen en dat zou een hele belangrijke kunnen zijn. Roberto Luongo is nog twee duels verwijderd van 1000 gespeelde duels. (mb)

St. Louis Blues – Washington Capitals 2-4

Duur puntenverlies voor de Blues in de strijd om de wild card, maar ze hoeven nog niet te treuren. De laatste wedstrijd is tegen Colorado, de ploeg die samen met St. Louis in gevecht is om een Wild Card spot. Tegen de Capitals waren ze de eerste periode de bovenliggende partij en kwamen verdiend op voorsprong door Vladimir Tarasenko. In periode twee was het binnen drie minuten omgedraaid door goals voor de Caps van Nicklas Backstrom en Alex Chiasson. Andre Burakovsky bouwde de voorsprong nog verder uit. Patrick Berglund maakte het weer een beetje spannend, maar het was Alex Ovechkin die met een power play goal in de laatste minuut alle hoop voor de Blues liet vervagen. (Cor)

Minnesota Wild – Edmonton Oilers 3-0

De Oilers hadden helemaal niets in te brengen tegen Minnesoat. Cam Talbot blonk uit aan Oilers zijde, want hij maakte 37 saves. Collega goalie Devan Dubnyk hoefde maar 22 saves te maken voor een shutout in zijn 400e wedstrijd in de NHL. Zach Parise scoorde twee keer en de andere goal kwam van Joel Eriksson. Minnesota pakte met de zege definitief een playoff ticket, we zien hen dus terug in het toetje van de NHL. (Cor)

Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 3-1

In het Staples Center maakte Jonathan Quick 27 saves zodat de Kings een belangrijke zege pakte tegen de Avs. Torrey Mitchell, Dustin Brown en Kyle Clifford waren de doelpuntenmakers voor de Kings en Alexander Kerfoot zette de goal voor de mannen uit Colorado op het bord. LA staat nu drie punten los van Colorado in de strijd om de playoffs, waar vier clubs strijden om drie tickets en binnen drie verliespunten van elkaar staan. (Cor)

Previous Oranje dames op zoek naar doelpunten tegen Australië
Next Oranje dames verslaan Australië met 6-0 en pakken derde zege