Oranje dames verslaan Australië met 6-0 en pakken derde zege


Oranje Dames IJshockey Face-Off

De Oranje dames hebben de derde zege op het WK in Maribor te pakken. Tegen Australië werd met veel energie gespeeld, en de 6-0 overwinning was meer dan verdiend. Poging drie om veelvuldig tot scoren te komen slaagde prima!

LESSONS LEARNED

Nederland leverde een energieke eerste periode af tegen de Aussies. Met vroege en agressieve forechecks werd de puck vaak snel eigen gemaakt. Toch duurde het eventjes voor de Australische muur geslecht werd. Gek genoeg deed Nederland dat in ondertal. Nadat Anne Hardenbol de strafbank op had gezocht, scoorde Julie Zwarthoed de 1-0. Zij strafte knullig puckverlies van Australië op de blauwe lijn genadeloos af.

Het woord was en bleef aan Nederland, dat via Isabelle Schollardt na ruim een kwartier spelen op 2-0 kwam. Een mooie klassieke aanval uit het boekje, waarbij Hilde Huisman de puck voor het doel bracht en Schollaardt binnenprikte.

Oranje Dames IJshockey Face-Off
Foto: Jenny Goessens

In het middenstuk bleef het spelbeeld onveranderd. Sterker nog: de Australische dames konden welgeteld één schot op doel overleggen. De Oranje ladies deden het een stuk beter, maar vergaten opnieuw verder afstand te nemen.

Pas na dertien minuten in het tweede bedrijf veerden de Nederlandse supporters weer op. Op de power play schoot Savine Wielenga op doel; de rebound was voor de attente Nicky Tjin-A-TonZelfs in ondertal was Oranje superieur, maar de score bleef onveranderd. Met 3-0 zochten de teams de kleedkamers voor een tweede keer op.

UITBOUWEN

Nederland ging op jacht naar meer en wilde snel zaken doen; dat lukte prima. Na goed doorzetten van Emily Even, ontving Julie Zwarthoed de puck. Zij zette Zoë Barbier vrij voor de goal en die aarzelde niet voor de 4-0 voorsprong.

Oranje Dames IJshockey Face-Off

Nederland draaide de duimschroeven aan en eindelijk leken de pucks eens goed te vallen qua kansen benutten. Uit de gewonnen face-off van Hilde Huisman, ramde Anne van der Zande de puck in de bovenhoek. Amper 60 tellen later bracht Savine Wielenga de stand op 6-0. Julie Zwarthoed, even van het ijs geweest met een blessure, bracht de puck voor de goal en de captain schoof binnen. Met een 6-0 zege in de tas stapten de leeuwinnen als winnaar van het ijs.

Morgen gaat het toernooi verder voor Oranje, dan met het duel tegen Mexico dat, net als vandaag, om 13:00 uur zal beginnen.

Previous Minnesota en San Jose 'clinchen' play-off ticket, Florida grijpt strohalm
Next AHL update met een blik op Springfield Thunderbirds