Nederland komt net tekort tegen Hongarije


Foto: Nederland verweerde zich prima tegen Hongarije

Wedstrijd twee voor de Nederlandse dames is tegen het hoogst genoteerde land op de IIHF wereldranglijst namelijk Hongarije wat op de tiende plaats staat in de ranking. Nederland speelde beter als tegen de Franse dames maar uiteindelijk werd er met 2-0 verloren.

LEES OOK: Frankrijk maatje te groot voor Nederland

Nederland – Hongarije 0-2

Nederland begon beter aan de wedstrijd in vergelijking met de eerste wedstrijd tegen Frankrijk. Maar Hongarije sloeg toe op de powerplay in de twaalfde minuut. Zsofia Pazmandi pikte de puck op aan de boarding vanaf links. Draaide naar binnen en aan de rand van de face-off cirkel haalde ze uit. De puck ging keihard in de verre hoek winkelhaak. Nederland kreeg in de zeventiende minuut ook een powerplay. Maar dat leverde weinig gevaar op.

In de tweede periode was Oranje lang de bovenliggende partij. Al snel in de tweede periode kreeg Nederland een grote kans. Maar helaas de binnenkant paal stond de 1-1 in de weg van captain Savine Wielenga. Nederland kreeg in het tweede gedeelte van de twee periode powerplays met kansen voor  Savine Wielenga, Bieke van Nes, Kayleigh Hamers en Julie Zwarthoed. Maar helaas voor Nederland was de Hongaarse goalie Aniko Nemeth een te grote sta in de weg. In de slotfase van de tweede periode werd Hongarije weer wat sterker en in de slotminuut zorgde Reka Dabasi voor een kleine domper. Zij kon een rebound binnen tikken na goed doorzetten van Alexandra Huszak was net wat sneller met haar stick bij de puck dan goalie Eline Gabriele met haar handschoen.

Kon Nederland nog wat in de derde periode?

Al binnen 40 seconden pakte Oranje een straf. Jet Milders mocht naar de strafbank voor tripping. Maar de penalty kill en goalie Gabriele lieten niets gebeuren. Snel daarna een straf voor Savine Wielenga in verband met elbowing. Maar de enige grote kans in die powerplay van Alexandra Huszak werd een save voor Eline Gabriele.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Eline Gabriele stopt schot tijdens powerplay Hongarije

Halverwege de derde periode nam Oranje weer iets het overwicht maar Hongarije bezweek niet van de druk die Oranje creëerde op het doel van de Hongaarse dames. Met nog drie minuten te gaan kreeg Nederland een powerplay. Maar dat mocht niet meer baten. Het aantal schoten op goal was 32-om-22 (12-7) (11-6) (9-9) en de MVP van Nederland was goalie Eline Gabriele.

Previous Polen te sterk voor Nederland, medaille is zeker
Next Panthers, Rangers, Canucks en Jets op voorsprong