Polen te sterk voor Nederland, medaille is zeker


Foto: Thijs Kivits had het heel druk

Game vier voor het IIHF wereldkampioenschap divisie 2A U18 tussen Nederland en Polen werd van te voren al betiteld als de ‘game for gold’. Nederland had het zwaar tegen Polen. En verloor uiteindelijk met 0-3.

LEES OOK: Nederland verslaat ook Kroatië en staat gedeeld eerste

Nederland – Polen 0-3

Oranje had het lastig tegen Polen in de eerste periode en kwam maar zelden echt onder de druk van Polen uit. Rond de twaalfde minuut lukte het helemaal niet en profiteerde de Polen uiteindelijk van de derde poging. Het werd een afstandsschot van Kacper Prokokiap wat hard en hoog binnen sloeg in de winkelhaak achter Thijs Kivits (Red Eagles Den Bosch). Na twee straffen voor Nederland die goed gekild werd door de penalty killers en goalie Thijs Kivits won Jakub Skrzypski een duel aan de boarding, kon naar binnen snijden, en uithalen voor de 2-0. Had Nederland dan geen kansen? Jawel niet veel maar wel een hele grote voor captain Jaidy van Mourik (Brinkens IF). Maar goalie Igor Tyczynski stopte de puck. Schotenverhouding in de eerste periode 14-om-5 in het Pools voordeel.

De tweede periode verliep idem dito met wederom de meeste druk van de Poolse spelers. Maar Nederland gooide wat meer felheid in de strijd. Enig minpuntje drie powerplays maar het lukte Nederland maar niet om de Poolse goalie flink onder druk te zetten. Polen kwam weer tot veertien schoten terwijl Nederland er zeven had in de tweede periode.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Thijs Kivits had het druk tegen Polen

Tijdens de derde periode was het helemaal eenrichtingsverkeer voor de Polen. Thijs Kivits hield het spannend voor Oranje. En de paal hielp ook een keer mee. Maar met nog drie minuten te spelen kon Polen de derde treffer scoren. Tymoteusz Petrazycki kon vanuit de rebound de 3-0 scoren op een schot van Mateusz Maajkowski. Thijs Kivits heeft 52 saves gemaakt in deze wedstrijd terwijl James-Willem Topfler (Heerenveen Flyers) voor Nederland MVP werd. Nu zal de wedstrijd tegen Groot-Brittannië gaan om het zilver of brons. Die wedstrijd staat dinsdag 23 april om half vijf op het programma.

Previous Frankrijk maatje te groot voor Nederland
Next Nederland komt net tekort tegen Hongarije