Frankrijk maatje te groot voor Nederland


Game een van het wereldkampioenschap divisie 1A was die tussen Nederland en het gedegradeerde Frankrijk uit de top divisie vond plaats in Klagenfurt. Nederland begon goed maar foutjes werden keihard afgestraft door Frankrijk.

LEES OOK: zondag 21 april start WK dames 1A met Nederland

Nederland – Frankrijk 1-5

Een gelijkwaardige eerste periode tussen Nederland en Frankrijk die uiteindelijk door een fout werd beslist. Een Nederlandse verdedigster leed puckverlies in de neutrale zone anderhalve minuut voor de eerste break. En uiteindelijk werd het een 3-op-1. En ondanks een redding van Eline Gabriele in eerste instantie was zij kansloos op de rebound. Jade Birbiratie kon de rebound op een schot van Manon le Scodan binnen tikken.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: 1-0 Franrkijk

Aan het begin van de tweede periode duurde het weer anderhalve minuut. Wederom werd een foutje afgestraft. Ook weer eerst de redding van Eline Gabriele maar op de rebound was zij wederom kansloos. 2-0 voor de Franse dames na 22 minuten speeltijd. Margot Huot Marchand kon de puck over de legguard van Gabrielle binnen wippen. Op de powerplay was Nederland wel gevaarlijk maar een rebound voor Esther de Jong kon net niet binnen gepoked worden. Wederom puck verlies van Nederland leverde de 3-0 op maar die werd niet via de stick van de Franse aanvalster gescoord. Maar de goal werd toch goedgekeurd. In de beelden van de NOS was het toch duidelijk te zien dat het niet met de stick was, maar de refs hebben vast andere beelden kunnen bekijken.

Een powerplay voor Franrkijk na de tweede straf voor Bieke van Nes werd wederom goed gekilled. In de slotfase van de tweede periode was het Bieke van Nes die op een assist van Julie Zwarthoed die met de backhand achter de goal een mooie assist had op de inkomende van Nes. Helaas kon Nederland niet met de 3-1 achterstand de laatste break ingaan want een interference straf voor Aimee Seppenwolde werd keihard afgestraft door Franrkijk binnen tien seconden. Lea Villiot scoorde wederom op een rebound na wederom een save van Eline Gabriele. Na veertig minuten was het verschil qua schoten niet zo hoog namelijk 17-om-26 voor de Franse mademoiselles. Maar zoals verslaggever Nico van Galen Last ook zei op het verslag de foutjes van Nederland werden keihard afgestraft.

Frankrijk maatje te groot

Ook de 5-1 viel voor Frankrijk in de derde periode. En het wordt een repeterend verhaal. Wederom was de goal op de powerplay. Estelle Duvin was er snel bij voor de 5-1. Met nog tien minuten te gaan vielen er twee straffen voor Nederland. Kayleigh Hamers en Nicky Tjin-A-Ton. Maar de 5-on-3 penalty kill verliep uitstekend. Frankrijk kreeg maar twee kleine kansjes. Met nog vijf minuten te gaan kreeg Nederland een powerplay. Maar daar kon men geen grote mogelijkheden mee ontwikkelen. MVP voor Nederland was Zoe Barbier.

 

 

Previous Boston en Carolina pakken de eerste overwinning
Next Polen te sterk voor Nederland, medaille is zeker