U.S.A., Canada, Zweden, Zwitserland en Tsjechië nog zonder puntverlies


RIGA, LATVIA - JUNE 6, 2021: Canadian players pose with their trophy as they celebrate victory over Finland in their 2021 IIHF World Championship Final ice hockey match at Arena Riga; Canada won 3-2 in overtime. Natalia Fedosenko/TASS (Photo by Natalia FedosenkoTASS via Getty Images)

Dag drie van het IIHF wereldkampioenschap te Finland en Letland bracht ons zes wedstrijden waarbij U.S.A., Canada, Zweden, Zwitserland en Tsjechië nog zonder puntverlies zijn.

LEES OOK: Vegas verslaat Edmonton in game zes en gaan naar Western finale

U.S.A. – Hongarije 7-1

Tegen Amerika pakte Hongarije verrassend de voorsprong via Istvan Soforn (Csikszereda). Maar na twintig minuten was de tussenstand 2-1 in het Amerikaanse voordeel door goals. Van Alex Tuch (Buffalo Sabres) en Nick Bonino (Pittsburgh Penguins). In de tweede periode was het binnen vier minuten wederom Bonino. Dit keer op de powerplay. Cutter Gauthier (Boston College) zorgde na 34 minuten voor de 4-1. Tijdens de derde periode wisten Connor Mackey (Arizona Coyotes), Rocco Grimaldi (Rockford Icehogs. En met zijn tweede goal drie minuten voor tijd. Was het Alex Tuch die de zevende goal binnen schoot.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Slovenië – Canada 2-5

Canada had een slechte eerste periode, mede dankzij de Sloveense goalie Luka Gracnar (Landshut). En een openingsgoal in de vierde minuut met een powerplay goal. Die werd gescoord door Jan Drozg (Khabarovsk). Hij wist een puck vanuit een scrimmage tussen twee Canadese verdedigers achter goalie Devon Levi (Buffalo Sabres) te schuiven. In de tweede periode herstelde Canada zich. In de eerste minuut van de tweede periode wist Michael Carcone (Arizona Coyotes) de 1-1 te maken. Hij schoot via de schaats van een verdediger en de schouder van de goalie de 1-1 binnen. Pierre-Olivier Joseph (Pittsburgh Penguins) scoorde door een mêlee van spelers waardoor de Sloveense goalie kansloos was.

In de slotfase van de tweede periode was het Milan Lucic (Calgary Flames) die op de powerplay vanuit een rebound de puck binnen kon tikken van dichtbij. Slovenië lukte het niet om nog terug te komen in de wedstrijd. Canada had twee powerplays om de score uit te breiden en ondanks een groot overwicht. Wisten de Canadezen niet vier minuten met een man meer het verschil te maken. Dat deed wel zes minuten voor tijd Mackenzie Weegar (Calgary Flames). Hij scoorde met een backhander vis de binnenkant paal. Nog geen minuut later was het Jack McBain (Arizona Coyotes) met de 5-1. Twintig seconden later scoorde Jan Drozg zijn tweede goal van de middag. Hij profiteerde van een foutje door Justin Barron (Montreal Canadiens)

tekst gaat verder onder de YouTube video

Frankrijk – Denemarken 3-4 OT

Twee powerplay goals in de eerste periode voor de Deense mannen leken aan tegeven dat het een makkelijke middag zou worden voor de Denen. Maar twee snelle goals in de tweede periode zette Frankrijk weer op gelijke hoogte. Halverwege de wedstrijd zette Nick Olesen (Oskarshamn) de Denen weer op voorsprong maar 29 seconden voor het einde van de tweede periode wist Justin Addamo (Wilkes-Barre/Scranton) de puck achter de Deense goalie Frederik Dichow Nissen (Frolunda) te schieten. Aangezien er in de derde periode niet gescoord werd kwam het aan op overtime. Een straf voor hooking kwam de Fransen duur te staan. Patrick Russel (Linkoping) zorgde voor het Deense extra punt.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Noorwegen – Zwitserland 0-3

Na de eerste periode was het al 2-0 voor de Zwitsers. Dario Simion (Zug) en Andrea Glauser (Lausanne) waren trefzeker. Goalie Robert Mayer (Servette) pakte voor Zwitserland een shutout door alle veertien Noorse schoten te stoppen. De 3-0 was een empty netter gescoord door Nino Niederreiter (Winnipeg Jets).

tekst gaat verder onder de YouTube video

Zweden – Oostenrijk 5-0

De Zweedse goalie Jesper Wallstedt (Minnesota Wild) pakte een shutout door alle achttien schoten van de Oostenrijkers te stoppen. In de eerste periode wist alleen Par Lindholm (Skelleftea) te scoren. Twee goals in de tweede periode zorgde voor 3-0. En in de derde werd er nog gescoord door Leo Carlsson (Orebro) Dennis Everberg (Rogle) en die zorgden voor de 5-0 eindstand.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Tsjechië – Kazachstan 5-1

In de eerste periode was de schotenverhouding in het voordeel van Tsjechië met zeventien om vier. De tussenstand was 2-0. Jakub Zboril (Boston Bruins) en Dominik Kubalik (Detroit Red Wings) scoorden de goals. Diezelfde Kubalik miste voor Tsjechië een penaltyshot in de tweede periode en Maxim Mukhametov (Nomad Astana) zorgde ervoor dat na veertig minuten de tussenstand 2-1 was. In de derde periode liepen de Tsjechen verder uit. Goals van Lukas Sedlak en Jan Kostalek beide spelend voor Pardubice zorgde voor 4-1. Het slotakkoord was voor de man van het gemiste penaltyshot. Kubalik zorgde met een powerplay goal voor de eindstand 5-1.

 

Previous Vegas verslaat Edmonton in game zes en gaan naar Western finale
Next Dallas verslaat Seattle in game 7 en gaan naar West Finale