Vegas verslaat Edmonton in game zes en gaan naar Western finale


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag 28 van de NHL tweede ronde play-offs bracht ons een wedstrijd waarbij Vegas Golden Knights naar de Western Conference Finale gaan door de Oilers in zes wedstrijden te verslaan.

shake hands Oilers – Vegas

LEES OOK: Finland verslaat Duitsland, Zwitserland wint met shutout van Slovenië

Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights 2-5 (VGK wint series 4-2)

Het verschil in deze wedstrijd was een hele goede goalie Aiden Hill (95% saves) van Vegas en een matige goalie Stuart Skinner (80.6% saves) van Edmonton. Na twintig minuten was de stand 2-1 in het voordeel van de Oilers. In de tweede periode pakte de Knights de wedstrijd over met drie goals in de tweede twintig minuten. Jonathan Marchessault scoorde een natural hattrick. In de derde periode kwam dan eindelijk de goalie wissel voor de Oilers maar dat was veertig minuten te laat. Knights goalie Aiden Hill hield goed stand. Ook in de derde periode. Hij stopte in totaal 38 schoten. Met een empty netter werd de wedstrijd beslist en werd de eindstand 2-5. Vegas zal aan gaan treden in de Western Conference Final tegen de winnaar van wedstrijd zeven tussen Dallas en Seattle.

Previous Finland verslaat Duitsland, Zwitserland wint met shutout van Slovenië
Next U.S.A., Canada, Zweden, Zwitserland en Tsjechië nog zonder puntverlies