Dallas verslaat Seattle in game 7 en gaan naar West Finale


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag 29 van de NHL tweede ronde play-offs bracht ons een wedstrijden waarbij Dallas rookie Wyatt Johnston de game winning goal scoort via het masker van Seattle goalie Philipp Grubauer. Zonder Daniel Sprong die herstelt van een hersenschudding trad de Kraken aan in game zeven.

LEES OOK: U.S.A., Canada, Zweden, Zwitserland en Tsjechië nog zonder puntverlies

Dallas Stars – Seattle Kraken 2-1 (DAL wint series 4-3)

De eerste periode ging mooi gelijk op met beide teams die ieder negen keer op goals schoten maar beide goalies wilden niet van wijken weten. Na 36 minuten werd de score geopend door Dallas  Roope Hintz die zijn negende goal van deze play-offs maakte. Hij wist met een wrister de brilstand van het scorebord te krijgen. In minuut 53 maakte Wyatt Johnston de game winning goal. Op een fantastische pass van Evgenii Dadonov. Kon hij in alle vrijheid opstomen richting het doel van Seattle. Maar vanuit de hoek waar hij kwam was het haast onmogelijk om nog te scoren dan alleen via het lichaam van de goalie. Johnston deed dat via het masker.

Negentien seconden voor tijd scoorde Oliver Bjorkstrand de eretreffer voor Seattle. Seattle kan met opgeheven hoofd in het tweede jaar van het bestaan van de franchise de play-offs verlaten.

Previous U.S.A., Canada, Zweden, Zwitserland en Tsjechië nog zonder puntverlies
Next Letland schrijft geschiedenis tegen Tsjechië, USA blijft zonder puntverlies