Duitsland verslaat Oostenrijk, shutout Slowakije tegen Letland


WORLD JUNIORS 2022

Dag vijf van het IIHF wereldkampioenschap Top Divisie leverde twee wedstrijden op. Oostenrijk scoorde dan eindelijk hun eerste goal maar moesten het afleggen tegen Duitsland. En Slowakije pakte een shutout tegen Letand.

LEES OOK: Sprong scoort voor Seattle maar verliezen van Edmonton

Slowakije – Letland 3-0

De Slowaakse goalie Adam Gajan stopte alle 28 schoten van de Letten. In de eerste periode was het aanvaller Alex Ciernik die de 1-0 uit een powerplay scoorde. In de derde peridoe werd het verschil gemaakt met twee late goals voor Slowakije. Simon Nemec (New Jersey Devils) en Filip Mesar brachten de eindstand van 3-0 op het scorebord in het Avenir Centre in Mocton.

tekst gaat verder onder de vimeo video

Duitsland – Oostenrijk 4-2

De Oostenrijkers wisten dan uiteindelijk te scoren na drie ruime nederlagen op een rij. Maar moesten toch hun meerdere erkennen in de buren uit Duitsland. Deze nederlaag zal betekenen dat Oostenrijk met waarschijnlijk de Letten gaan uitmaken wie er gaat degraderen uit de Top Divisie. Voor Duitsland scoorde een goal en een assist voor Philipp Krening en Roman Kechter.

Previous Sprong scoort maar Seattle verliest van Edmonton
Next De definitieve doorbraak van Daniel Sprong is aanstaande