Sprong scoort maar Seattle verliest van Edmonton


Dag 78 van de NHL bracht ons vier wedstrijden waarbij Daniel Sprong zijn elfde goal van het seizoen maakte. Alleen Connor McDavid pakte zijn achtste vijf punten wedstrijd uit zijn carrière met vier assists en een goal.  Carolina een shutout pakte tegen Florida en een ruime overwinning van de Predators op de Ducks.

LEES OOK: Vijf comebacks, hattrick voor Barkov, Scheiffele en Okposo

Seattle Kraken – Edmonton Oilers 2-7

In een tijdsbestek van zeventig seconden was de stand al 0-3 in het voordeel van de Oilers. Het kostte Philipp Grubauer zijn plek onder de lat. Martin Jones werd erin gezet en die moest ook nog vier keer vissen. Vijf punten voor Connor McDavid die bijna 2-op-1 loopt. 37 wedstrijden 72 punten. Ryan Nugent-Hopkins kwam tot vier assists. Daniel Sprong had bijna achttien minuten ijstijd. Sprong kwam tot drie schoten en twee hits.

tekst gaat verder onder de youtube video

Anaheim Ducks – Nashville Predators 1-6

Zeshonderd wedstrijden voor Filip Forsberg die een goal en twee assists had voor de Predators. Vijf unanswered goals voor Nashville.

tekst gaat verder onder de youtube video

Carolina Hurricanes – Florida Panthers 3-0

De tiende overwinning op een rij voor Carolina die daarmee een nieuw franchise record neer hebben gezet. Goalie Antti Raanta pakte alle negentien schoten van de Panthers die inmiddels de zevende nederlaag leden in tien wedstrijden.

tekst gaat verder onder de youtube video

Pittsburgh Penguins – New Jersey Devils 2-4

Twee goals voor Jack Hughes van de Devils. Negen powerplays kreeg Pittsburgh in deze wedstrijd en er werd er geen een benut.

Previous Vijf comebacks, hattrick voor Barkov, Scheiffele en Okposo
Next Duitsland verslaat Oostenrijk, shutout Slowakije tegen Letland