Vijf comebacks, hattrick voor Barkov, Scheiffele en Okposo

Dag 77 van de NHL bracht ons elf wedstrijden waarbij drie spelers een hattrick scoorde. En Tampa, Los Angeles, Philadelphia, Ottawa en Arizona een derde periode comeback deden en zo hun wedstrijd wonnen.

Arizona Coyotes – Toronto Maple Leafs 6-3

Twee goals door Jack McBain in combinatie met vier unanswered goals in de derde periode maakte het verschil voor Arizona.

tekst gaat verder onder de video

Buffalo Sabres – Detroit Red Wings 6-3

Voor Buffalo waren twee spelers verantwoordelijk voor vijf goals. Kyle Okposo scoorde een hattrick en Casey Mittelstadt scoorde twee goals. Dominik Kubalik scoorde er twee voor de Red Wings.

Colorado Avalanche – Los Angeles Kings 4-5 SO

Twee goals in de derde periode van de Kings zorgde ervoor dat extra time nodig was. Daarin werd niet gescoord zodat shootouts de beslissing brachten. Viktor Arvidsson en Adrian Kempe wisten hun shootouts te verzilveren.

Florida Panthers – Montreal Canadiens 7-2

Aleksander Barkov kwam na een blessure terug in de line-up van Florida. Dat merkte men meteen. Vijf punten met een onvervalste hattrick. Matthew Tkachuk scoorde twee goals en had een assist.

Minnesota Wild – Dallas Stars 1-4

Twee goals van Tyler Seguin makte het verschil voor de Stars.

New York Islanders – Columbus Blue Jackets 2-1

De zevende nederlaag op een rij voor Columbus Blue Jackets. Jean-Gabriel Pageau was goed voor een goal en een assist.

San Jose Sharks – Philadelphia Flyers 3-4 OT

De Zweedse rookie goalie van de Flyers Samuel Ersson pakte zijn eerste NHL-overwinning. Twee minuten voor tijd scoorde Flyer Travis Konecny de 3-3 en in overtime was het Tony DeAngelo die de winst pakte.

St. Louis Blues – Chicago Blackhawks 3-1

Alweer de achttiende nederlaag in twintig wedstrijden voor Chicago. De game winner voor de Blues was van Calle Rosen.

Tampa Bay Lightning – New York Rangers 2-1 SO

Er waren 86 schoten in deze wedstrijd. 46 voor de Rangers en 40 voor de Lightning. Na zes rondes shootouts was het Alex Killorn die de winnende shootout maakte.

Washington Capitals – Ottawa Senators 3-4 OT

Vijf minuten voor tijd scoorde voor Ottawa Alex DeBrincat de 3-3 en hij zorgde ook voor de overtime winner.

Winnipeg Jets – Vancouver Canucks 4-2

Jets Sam Gagner speelde zijn duizendste wedstrijd in de NHL. Mark Scheifele scoorde een hattrick.

Previous Canada walst over Oostenrijk heen, Zweden verslaat Tsjechië in overtime