Dames Nederland wereldkampioen Bandy groep B


Foto: Glynis Barton

Zoals al vermeld in ons eerdere artikel over de Oranje dames die hun ritme en conditie op peil hielden om mee te doen aan het wereldkampioenschap Bandy komen nu naar huis met een gouden medaille. Het team is in december 2021 ontstaan en de bondscoach is Michael Bratt. Voor het eerst op een WK en meteen de gouden medaille pakken. Meer informatie over Bandy in Nederland vind je hier.

LEES OOK: Goal Sprong, Flames verslaan Oilers met negen 5-on-5 goals

Laatste groepswedstrijd en halve finale

In de groepsfase werd de laatste wedstrijd nipt van Engeland verloren aangezien de Engelsen vlak voor tijd de winnende maakte. Nederland moest daarna in de halve finale aantreden tegen de nummer drie Estland. Oranje versloeg in de halve finale Estland met 5-2 mede dankzij een treffer van ex international Glynis Barton. De overige vier goals werden gescoord door Veerle van Wijchen, Leanne van der Wielen, Iris Hesen en Hanne Gezelius.

Groot Brittanië – Nederland 0-1 OT

De finale was net zoals de groepswedstrijd gelijk opgaand. Pas in overtime wist Nederland de winst te pakken. De 16-jarige Meike Gommans schoot de winnende treffer binnen. De Oranje speelsters die over een maandje acte de présence geven in Angers bij het WK speelden vandaag ook mee in de finale. Goalie Emma Fondse pakte een shutout. Michelle Noë en Britt Wortel waren de twee andere speelsters die mee speelden.

Previous Goal Sprong, Flames verslaan Oilers met negen 5-on-5 goals
Next Liège dwingt derde duel af na winst in Heerenveen