Goal Sprong, Flames verslaan Oilers met negen 5-on-5 goals

NHL FAce

Dag 159 van de NHL bracht ons twaalf wedstrijden waaronder Daniel Sprong die in zijn tweede duel met de Kraken zijn tweede goal maakte. De Battle of Alberta waarbij Calgary Edmonton versloeg in een wedstrijd met veertien goals. En Carolina wat uithaalt tegen de Blues. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Boston Bruins – New York Islanders 6-3

De vierde overwinning op een rij voor de Bruins Brad Marchand en Taylor Hall hadden ieder een goal en een assist.

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 4-2

Van de achttien schoten er vier inschieten dan weet je dat de goalie van de tegenpartij niet zo goed was. En als je eigen goalie van de 51 schoten er 49 stopt dan win je de wedstrijd. Dat deed goalie Jake Allen voor de Canadiens. Paul Byron zorgde drie minuten voor tijd voor de game winning goal.

Ottawa Senators – Florida Panthers 3-4 SO

Ottawa pakte een 3-0 voorsprong maar drie unanswered goals van Florida zorgde voor een gelijkspel na 60 minuten. Aleksander Barkov scoorde de game winning shootout.

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 1-2 OT

Pas laat in derde periode kon captain Steven Stamkos gelijk maken. In minuut 56 scoorde hij de gelijkmaker. Brayden Point scoorde in overtime de game winner op de powerplay.

Washington Capitals – New Jersey Devils 4-3

Mede dankzij een sterke derde periode waarin Washington drie goals scoort konden ze de Devils verslaan.

St. Louis Blues – Carolina Hurricanes 2-7

Seth Jarvis en Andrei Svechnikov waren beide goed voor twee treffers van Carolina. De vijfde nederlaag in zes wedstrijden voor de Blues.

Dallas Stars – Vancouver Canucks 1-4

Elias Pettersson scoorde er twee voor de Canucks en goalie Thatcher Demko maakte 35 saves.

Minnesota Wild – Columbus Blue Jackets 3-2 OT

Marc-Andre Fleury won zijn debuut na de trade bij de Wild. Hij maakte 23 saves en in overtime wist Jared Spurgeron dankzij de late gelijkmaker van Kirill Kaprizov het extra punt binnen te halen.

Calgary Flames – Edmonton Oilers 9-5

Een hattrick van Oilers Leon Draisaitl bleek niet voldoende te zijn om de winst binnen te halen. De verdedigers en goalies van de Oilers hadden blijkbaar een ATV dag opgenomen want alle negen goals vielen bij een 5-on-5. Vijf assists voor Falmes Johnny Gaudreau.

Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks 5-4 OT

Een 3-0 voorsprong en een 4-3 voorsprong konden de Blackhawks niet vasthouden. En de game winner werd gescoord door Evgenii Dadonov die na zijn mislukte trade naar de Ducks nu al twee game winning goals heeft gemaakt voor Vegas.

Los Angeles Kings – Seattle Kraken 4-2

Zijn tweede goal in zijn tweede wedstrijd voor Daniel Sprong bij Seattle. Sprong kwam tot twee schoten en bijna een kwartier ijstijd. Rookie Jordan Spence scoorde na negen wedstrijden zijn eerste NHL-goal voor de Kings. Het is ook de eerste Australische speler in de NHL.

San Jose Sharks – Anaheim Ducks 4-1

De negende nederlaag op een rij voor Anaheim. Timo Meier scoorde een hattrick voor de Sharks.