Heerenveen op matchpoint, Leuven pakt Coupe Lage Landen


Foto: Cor Machielsen Face-Off

Game een om de Bene League titel werd gisteren gespeeld in het Mediacite. Tussen Liege Bulldogs Ice Hockey Club en Unis Flyers Heerenveen. En 112 kilometer verderop speelde Mechelen Golden Sharks in het eigen Ice Skating Center. Tegen Chiefs Leuven om de Coupe der Lage Landen. Beide duels werden afgesloten met een shutout voor de bezoekende clubs.

LEES OOK: Rangers verslaan Penguins, franchise record in Colorado

Liège Bulldogs Ice Hockey Club – Unis Flyers Heerenveen 0-2

In een volgepakt Mediacite werd de puck drop uitgesteld in verband met een gat in het ijs.

Foto: Cor Machielsen Face-Off

Nadat het gat gedicht was ging de wedstrijd dan een uur later van start. De eerste vijf minuten was het van beide kanten aftasten. Pas na vijf minuten ijshockey vielen de eerste kansen te noteren.  Toch moest Flyers goalie Martijn Oosterwijk even wat extra’s aan de bak in de veertiende minuut toen Niels van der Vossen een boarding penalty pakte en de Bulldogs op de powerplay konden. Beide goalies stonden echter goed te presteren door de eerste periode af te sluiten met de brilstand 0-0.

Als snel in de tweede periode werd het net gebold achter Liège goalie Troy Passingham. 31 seconden na de start lag de puck al in het net. Een schot van de Fin Roope Nikkila werd vlak voor de goal van richting veranderd door Lars den Edel waardoor de puck onhoudbaar was voor Passingham.

tekst gaat verder onder de video

Breekpunt van de wedstrijd was de vijf minuten penalty die Tomas Trnka van de Bulldogs kreeg voor headbutting.

tekst gaat verder onder de video

Daarna moest Bryan Henry ook nog naar de Sin Bin voor slashing en gingen de Friezen met een 5-on-3 op de powerplay. Dat was niet aan dovemansoren gericht. Met twee mensen meer op het ijs viel ook de 0-2. Een afstandschot van Roope Nikkila verdween achter Troy Passingham in de goal.

tekst gaat verder onder de video

Ook in derde periode geen succes voor Liège

Ook in de derde periode probeerde de Bulldogs de aansluitingstreffer te maken maar wat men ook deed men kwam maar niet langs goalie Martijn Oosterwijk. In de laatste vier minuten werden er nog twee straffen uitgedeeld aan de Belgen zodat een slotoffensief met de goalie van het ijs er ook niet van kwam. Mede dankzij Martijn Oosterwijk staan de Friezen op matchpoint in de strijd om de Bene League titel. Vervolg zondag 27 maart 19:30 uur in Thialf te Heerenveen.

Na de wedstrijd spraken wij met de man van de wedstrijd Heerenveen goalie Martijn Oosterwijk en Liège Bulldogs coach Ulrich Egen

tekst gaat verder onder de video’s

Mechelen Golden Sharks – Chiefs Leuven 0-3

Voor de vier verliezers van de eerste ronde play-offs werd er nog extra wedstrijden georganiseerd om de Coupe der Lage Landen. Winnaar werd uiteindelijk Chiefs Leuven die de Mechelen Golden Sharks versloegen met 3-0 en een shutout door Chiefs goalie Wouter Peeters.

In iedere periode wisten de mannen uit Leuven te scoren. In de eerste periode was het Dries Blockx die de Leuvenaren op 0-1 zette. Alec James zorgde voor de 0-2 vlak voor het einde van de tweede periode en Jeffie Versin zorgde voor het slotakkoord in periode drie.

Foto: Derzak Nicolas

 

Previous Rangers verslaan Penguins, franchise record in Colorado
Next Goal Sprong, Flames verslaan Oilers met negen 5-on-5 goals