Rangers verslaan Penguins, franchise record in Colorado

Dag 158 van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waaronder Calgary tegen Arizona waarbij twee rookies van Arizona hun eerste NHL-goal scoren. De terugkeer van Patrik Laine in Winnipeg als speler van Columbus leverde een puntje op. En een franchise record bij koploper Colorado. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Buffalo Sabres – Washington Capitals 3-4 SO

Buffalo kwam op een 3-2 voorsprong in minuut 32. Alexander Ovechkin scoorde drie minuten voor het einde van de tweede periode de gelijkmaker. In de derde periode en tijdens overtime werd er niet gescoord. En bij de shootouts werd de game winner gescoord door Ovechkin.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 5-1

In zijn tweede wedstrijd als Ranger na zijn trade van de Jets scoorde Andrew Copp de 5-1. Chris Kreider scoorde er twee en staat inmiddels op 44 goals.

Winnipeg Jets – Columbus Blue Jackets 4-3 OT

De Jets namen iedere keer een voorsprong maar de Blue Jackets trokken iedere keer de stand gelijk. Zo ook veertien seconden voor tijd toen Oliver Bjorkstrand een man meer situatie wist te benutten. Uiteindelijk was het na 21 seconden in overtime over voor Columbus toen Nikolaj Ehlers bij de eerste beste kans raak schoot.

Colorado Avalanche – Philadelphia Flyers 6-3

Verdediger Cale Makar scoorde goal nummer 24 en zet daarmee een nieuw franchise record neer bij Colorado Avalanche als meest scorende verdediger bij die club. Nazem Kadri kwam tot drie punten (1G, 2A). Flyers goalie Carter Hart stopte 45 van de 51 schoten.

Calgary Flames – Arizona Coyotes 4-2

De vierde nederlaag op een rij voor Arizona Coyotes. Voor de Calgary Flames scoorde Johnny Gaudreau zijn tweehonderdste NHL-goal. Arizona rookies Michael Carcone en Vladislav Kolyachonok scoorde hun eerste NHL-goal.