Florida nu tweede in de league, na winst Dallas bij Carolina


NHL FAce

Dag 157 van de NHL bracht ons negen wedstrijden waaronder Florida met die nieuwe aanwinsten wat Montreal versloeg. Dallas won bij Carolina en Edmonton deed goede zaken in strijd om plek twee in de Pacific Division. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Colorado verliest van Vancouver, achtste nederlaag Anaheim

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 3-2

Met zijn hattrick was Bruins David Pastrnak de man die eigenhandig Tampa over de knie legde.

Montreal Canadiens – Florida Panthers 3-4

Bij het debuut van Claude Giroux voor de Panthers wist hij twee assists te geven. Florida passeert Carolina nu op de rangijst en staat op de tweede plaats.

Winnipeg Jets – Ottawa Senators 2-5

Het verschil werd gemaakt in de derde periode door de Senators. Binnen drie minuten ging de score van 1-1 naar 4-1 voor Ottawa. Tyler Ennis, Colin White en Connor Brown waren trefzeker in die drie minuten.

Carolina Hurricanes – Dallas Stars 3-4 SO

Bij zijn debuut als goalie van de Stars na zijn transfer van Arizona was Scott Wedgewood goed voor 44 saves. Roope Hintz scoorde twee keer.

St. Louis Blues – Philadelphia Flyers 2-5

De veertiende uitwedstrijd werd wel een winst voor de Flyers na dertien nederlagen op een rij. Rookie Hayden Hodgson scoorde een goal en gaf een assist bij zijn debuut voor de Flyers.

Minnesota Wild – Vancouver Canucks 3-2 OT

De terugkeer van Canucks coach Bruce Goudreau bij de Wild leverde een punt op. Zijn oud speler Joel Eriksson Ek scoorde in overtime voor Minnesota.

Edmonton Oilers – San Jose Sharks 5-2

Leon Draisaitl scoorde twee keer voor de Oilers. De van Philadelphia overgenomen Derick Brassard scoorde tijdens zijn debuut voor Edmonton.

Vegas Golden Knights – Nashville Predators 6-1

Maar liefst vijftig schoten vuurde de Predators af op goalie Juuse Saros. Evgenii Dadonov van wie de trade niet door ging pakte drie punten voor Vegas. (1G, 2A).

New York Islanders – Detroit Red Wings 5-2

De eerste goal viel na negen seconden voor de Islanders. Goalie Ilya Sorokin stopt 37 schoten van de Red Wings.

Los Angeles Kings – Chicago Blackhawks 3-4 SO

De enige die een shootout wist te scoren was Blackhawks Alex DeBrincat. En hij scoorde in reguliere speeltijd een goal en gaf een assist.

Previous Colorado verliest van Vancouver, achtste nederlaag Anaheim
Next Rangers verslaan Penguins, franchise record in Colorado