Speelsters Nederland houden conditie op peil bij WK Bandy


Foto: Glynis Barton

Een aantal speelsters van team Nederland dat in april voor het WK gaat strijden in Angers te Frankrijk houdt de conditie en ritme op peil bij het WK Bandy wat nu plaatsvind in Zweden. Michelle Noe, Emma Fondse en Britt Wortel geven acte de présence. Oud speelster Glynis Barton en Claire en Lauren Prinssen zijn erbij. Bandy wordt gespeeld op ijs, zo groot als een voetbalveld. En je speelt het niet met een puck maar met een bal en een kortere hockeystick. Meer info over Bandy? klik hier. Het Nederlandse Bandy team heeft een facebook pagina.

LEES OOK: Nederland U18 verliest twee uit drie op wk in Bulgarije

Acht landen doen mee aan het toernooi. Naast Nederland spelen mee, Estland, Noorwegen, Zweden, Finland, Amerika, Groot Brittannië en Zwitserland.

Nederland – Estland 4-2

Nederland opende op 23 maart het toernooi tegen Estland. Met een hattrick was de beste vrouw op het ijs de Nederlandse Hannej Gezelius. De vierde goal werd gescoord door Britt Wortel.

Nederland – Zwitserland 1-0

Vandaag op 24 maart speelde Nederland zijn tweede wedstrijd. Die was een stuk spannender dan de eerste wedstrijd. De enige die het net wist te vinden was Michelle Noe. Goalie Emma Fondse werd uitgeroepen tot vrouw van de wedstrijd.

Morgen 25 maart om 12:55 uur speelt Oranje tegen Groot Brittanië hun derde wedstrijd welke zal beslissen wie groepswinnaar wordt of tweede. Het systeem van de kwartfinales is 1-4 tegen 2-3. Mocht je de wedstrijd live willen kijken hierbij de link.

Na twee wedstrijddagen is de stand in poule B als volgt:

TABLE GROUP B Match Win Draw Loss Goals Points

1. Great Britain 2 2 0 0 13-2 4 p
2. Netherlands 2 2 0 0 5-2 4 p
3. Estonia 2 0 0 2 4-9 0 p
4. Switzerland 2 0 0 2 0-9 0 p

Previous Nederland U18 verliest twee uit drie op wk in Bulgarije
Next Colorado verliest van Vancouver, achtste nederlaag Anaheim