Liège dwingt derde duel af na winst in Heerenveen


Heerenveen stond op matchpoint na de shutout winst in België maar Liège pakte juist in Friesland de shutout. Dus op naar dinsdag 29 maart. Puck drop in het Mediacite is 20:00 uur. De allesbeslissende derde wedstrijd in strijd om de Bene League titel.

LEES OOK: Dames Nederland wereldkampioen Bandy groep B

Unis Flyers Heerenveen – Liège Bulldogs Ice Hockey Club 0-3

Al binnen veertig seconden konden de Belgen op de powerplay. Liège wist niet te profiteren van twee minuten een man meer situatie. Heerenveen kreeg maar liefst vier keer twee minuten een man meerderheid op het ijs. Maar Bulldogs goalie Troy Passingham stond iedere keer op de juiste plek. Na zeven minuten spelen lukte captain Jordan Paulus wat zaterdagavond niet lukte. Namelijk Flyers goalie Martijn Oosterwijk passeren. Viktor Nordemann  en Lennart Vosmer verloren de puck aan Paulus en hij wist met een schijnbeweging goalie Oosterwijk naar de verre hoek te dwingen en kon daarna zo in de korte hoek raak schieten. Na de eerste twintig minuten was de tussenstand 1-0 in het voordeel van de Walen.

Na de eerste break ging Heerenveen meer pushen richting het doel van Liège maar halverwege de wedstrijd zorgde Bryan Kolodziejczyk voor de 0-2. En die 0-2 was een aanval van hoog nivo. Een tic-tac-toe aanval tussen Jordan Paulus, Andy Kolodziejczyk en Bryan zelf. In de laatste vier minuten van de tweede periode hadden de Belgen nog kans om de score uit te breiden aangezien Heerenveen twee straffen achter elkaar pakte. Maar de penalty kill en goalie Martijn Oosterwijk lieten de score voor Liège niet verder oplopen.

Kon Heerenveen nog scoren in periode drie?

Het antwoord op de vraag is nee. Wat men ook probeerde het lukte maar niet om een puck in het Belgische doel te krijgen. Van afstand, van dichtbij, iedere keer eindigde de aanvallen bij goalie Troy Passingham. En een empty netter werd er ook nog gescoord in de dying seconds van de wedstrijd. Yoren de Smet wist het lege net te vinden. En dat betekende dus dat er dinsdag afgereisd gaat worden door de mannen uit Friesland naar Liège.

Previous Dames Nederland wereldkampioen Bandy groep B
Next Colorado en Florida verliezen, elf goals voor Pittsburgh