Colorado en Florida verliezen, elf goals voor Pittsburgh


Face-Off IJshockey NHL

Dag 160 van de NHL bracht ons acht wedstrijden waaronder koploper Colorado wat in overtime verloor van Minnesota, Florida wat verloor van Toronto en Pittsburgh wat elf goals scoorde tegen Detroit. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Liège dwingt derde duel af na winst in Heerenveen

Toronto Maple Leafs – Florida Panthers 5-2

Twee powerplay goals van John Tavares en nummer 48 voor Auston Matthews waren voldoende voor de overwinning van de Leafs

New Jersey Devils – Montreal Canadiens 3-2 SO

Rem Pitlick scoorde 42 seconden voor tijd de gelijkmaker van Montreal. De 2-0 voorsprong van de Devils met twee goals van Jack Hughes werd daarmee tegeniet gedaan. Pas na zeven rondes shootouts werd Yegor Sharangovich de winnaar voor New Jersey.

New York Islanders – Tampa Bay Lightning 1-4

Met deze winst stijgt Tampa naar de tweede plek in de Atlantic Divisie. Mikhail Sergachev had een goal en assist.

New York Rangers – Buffalo Sabres 5-4 OT

Twee snelle goals van Frank Vatrano binnen een tijdsbestek van achttien seconden leverde de Rangers geen winst op in reguliere speeltijd. Pas in overtime kwam het extra punt in Madison Square Garden terecht. K’Andre Miller zorgde voor de overwinning in overtime.

Pittsburgh Penguins – Detroit Red Wings 11-2

Met een hattrick was Evgeni Malkin de meest scorende Penguin. Terry Blueger (1G, 2A), Sidney Crosby (1G, 2A), Bryan Rust (1G, 2A) en Kris Letang (3A) waren allen goed voor drie punten.

Nashville Predators – Philadelphia Flyers 5-4

In de laatste speelminuut scoorde Tanner Jeannot de game winning goal en zorgde zo dat de punten in Nashville bleven.

 Minnesota Wild – Colorado Avalanche 3-2 OT

Colorado kon ondanks 42 schoten op het doel van Minnesota niet voorkomen dat het in overtime tegen een nederlaag opliep. Kevin Fiala sloeg toe achttien seconden in overtime via een powerplay goal. Het was de zesde winstpartij op een rij voor de Wild.

Winnipeg Jets – Arizona Coyotes 2-1 OT

Pas in overtime kon Mark Scheifele het overwicht van de Jets uitdrukken in een overwinning. Men had het erg lastig Coyotes goalie Karel Vejmelka te passeren, hij maakte 38 reddingen.

Previous Liège dwingt derde duel af na winst in Heerenveen
Next Sprong scoort derde goal in drie wedstrijden voor Seattle