Detroit vloert Carolina, Tampa Bay profiteert


Face-Off IJshockey NHL

Tien duels in de NHL. Detroit vloerde Carolina, Tampa Bay deed goede zaken, een franchise record in Toronto en de strijd om plek vier in het Westen in losgebarsten.

Lees ook: Tilburg deelt eerste klap uit aan Erfurt

Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings 4-5 SO

Via een goal van Sébastien Aho laat in de derde periode wist Carolina nog een punt te pakken. Het extra punt was voor Detroit door de game winning shootout in de zevende ronde van Adam Erne.

Nashville Predators – Tampa Bay Lightning 0-3

Met zijn vierde shutout was Tampa Bay-goalie Andrei Vasilevskiy een grote sta in de weg voor de Predators. Yanni Gourde scoorde een goal en gaf een assist.

Dallas Stars – Florida Panthers 4-1

Dankzij twee goals van Jason Robertson voor Dallas, werd Florida getrakteerd op de derde nederlaag op een rij. De Panthers verliezen de aansluiting met de koplopers.

Calgary Flames – Edmonton Oilers 5-0

Een pak slaag voor het aanvallend onmachtige Edmonton. Slechts 17 SOG kwamen er op het Calgary-doel af. Jacob Markstrom pakte ze allemaal voor de shutout.

Columbus Blue Jackets – Chicago Blackhawks 3-4

Van 2-0 achter naar een 3-4 overwinning voor de Blackhawks. Alex DeBrincat (1G, 1A) en Calvin de Haan (2A) waren de mannen met dubbele punten voor Chicago.

Montréal Canadiens – Winnipeg Jets 0-5

Drie overwinningen op rij voor de Jets. Negentien saves shutout voor Connor HellebuyckAndrew Kopp, Nikolaj Ehlers en Matthieu Perreault hadden een goal en assist.

Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 6-5

Dankzij een hattrick heeft Auston Matthews inmiddels 31 goals op zijn naam staan. Goalie Jake Campbell startte voor de elfde keer en won ze allemaal. Een nieuw franchise record in Toronto.

San Jose Sharks – Los Angeles Kings 2-4

Een nuttige zege voor Los Angeles in de race om plek vier in het Westen. Andreas Athanasiou had een goal en assist voor de Kings.

Philadelphia Flyers – Boston Bruins 3-2

Brian Elliott had 30 saves voor de Flyers. De game winning goal van Sean Couturier in de 47e minuut was voldoende om de winst te pakken.

Minnesota Wild – St. Louis Blues 2-3 OT

Twee goals van Mike Hoffman voor de Blues. De game winner van Ryan O’Reilly, twee seconden voor het einde van de overtime, zorgde er voor dat de Blues op een punt komen van een play-off plek.

Previous Sprong en Washington winnen, St. Louis zet Minnesota voor schut
Next Tilburg wint heerlijk play-off duel in overtime