Tilburg wint heerlijk play-off duel in overtime

Erfurt
Raymond van der Schuit en Max Hermens in Erfurt

Wedstrijd twee in de eerste ronde van de play-offs in de Oberliga Nord voor Tilburg Trappers werd gespeeld in Erfurt. Na de 7-1 op vrijdag in Tilburg kon men na een lange busrit naar Erfurt aan de bak. De Trappers traden aan zonder Danny Stempher, Kevin Bruijsten, Bartek Bison, Reno de Hondt (allen geblesseerd) en Jonne de Bonth was geschorst. Het was een echt play-off gevecht. In overtime sloeg Raymond van der Schuit toe.

TecArt Black Dragons Erfurt – Tilburg Trappers 3-4 OT

In de eerste periode kwam het vooral aan op de special teams van Tilburg. Twee powerplays en vier penalty kills. Niets dan lof voor de mannen die na zeven minuten op een voorsprong kwamen door Ties van Soest die de vrijgekomen puck in de rebound achter de Erfurter goalie Konstantin Kessler schoof. Zelfs halverwege de periode konden de Duitsers een 5 op 3 voor 40 seconden niet benutten om de gelijkmaker te scoren. Tilburg-goalie Ian Meierdres gaf weinig weg op de rebound en pakte alle elf schoten in de eerste periode.

Tekst gaat verder onder de foto

Druk van Erfurt in tweede periode

Erfurt kwam full speed uit de catacomben in de tweede periode. Al snel viel de 1-1 door een afstandsschot van Sean Fischer, dat via het ijzer tegen de schaats van Ian Meierdres zo de goal in stuiterde. Iets over de helft van de wedstrijd wist Raymond van der Schuit na een mooie spin-o-rama van Max Hermens de 2-1 te maken.

Fout uitverdedigen achter de Tilburgse goal leverde de 2-2 op. Het was Victor Beck die geheel vrijstaand de puck five hole binnen prikte. Een powerplay voor de Tilburgs leverde de 3-2 voorsprong op doordat Diego Hofland na een mooie pass van Ties van Soest de puck binnenschoot. Dat was 26 seconden voor het einde van de tweede periode. Echter won Erfurt de face-off en vijftien tellen later was het Arnoldas Bosas die de 3-3 in het Tilburgse doel schoot. Het leek erop dat Tilburg de voorsprong nog aan het vieren was. Erfurt had ook de meeste kansen in de tweede twintig minuten met dertien om tien.

Der Tot oder die Gladiolen

In het eerste deel van de derde periode was het Ian Meierdres die Tilburg op de been hield. Tot halverwege de laatste periode toen nam Tilburg het initiatief weer over. Vele kansen kregen de Tilburgers maar Erfurt-goalie Konstantin Kessler weigerde vooralsnog mee te werken aan een nederlaag. Zelfs een powerplay die viel in de laatste drie minuten werd niet benut door de Trappers. Schotenverhouding in de derde periode achttien om zeventien in het voordeel van de thuisclub Black Dragons.

Zestien seconden

Tilburg won de face-off in overtime. Raymond van de Schuit kon zo doorschaatsen naar de goal en prikte hem binnen. Tilburg naar de tweede ronde.