Sprong en Washington winnen, St. Louis zet Minnesota voor schut


Face-Off IJshockey NHL

Zeven duels op de vrijdag in de NHL. Daniel Sprong keerde terug bij Washington, dat won bij Buffalo. St. Louis zette Minnesota volledig in zijn hemd en de Battle of New York werd een prooi voor de Rangers.

Buffalo Sabres – Washington Capitals 3-4

Met Sprong terug op lijn twee wonnen de Caps bij Buffalo. Alex Ovechkin maakte er twee, Justin Schultz had een goal en twee assists.

St. Louis Blues – Minnesota Wild 9-1

Na zeven duels wonnen de Blues weer eens. En hoe. Liefst 9-1 stond er na 60 minuten op het scorebord. De grootste nederlaag in de historie van de Wild. Ryan O’Reilly was goed voor een hattrick.

New York Islanders – New York Rangers 1-4

New York Rangers bewees Washington een goede dienst door te winnen bij buurman Islanders. Het was pas de tweede thuisnederlaag dit seizoen van de Isles. Alexander Georgiev had met 31 saves een groot aandeel in de winst van de Blueshirts.

Anaheim Ducks – Colorado Avalanche 0-2

Colorado boekte de zesde winst in zeven beurten bij Anaheim. Jonas Johansson pakte zijn eerste shutout mee met 28 saves. De Avs namen de koppositie (op punten) weer over van Carolina.

Vegas Golden Knights – Arizona Coyotes 7-4

Vier goals in de eerste twintig minuten legden de basis voor de winst. Arizona kwam terug van 5-0 naar 5-3, maar de winst voor Vegas kwam nooit in gevaar.

New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 4-6

Ook Pittsburgh dendert lekker door. Zeven winstpartijen in de laatste negen beurten. Sidney Crosby had een goal en twee assists. Casey DeSmith maakte een save die door kan voor Save of the Year.

San Jose Sharks – Los Angeles Kings 5-2

De Sharks kennen een matig seizoen, maar wonnen voor de vijfde keer in de laatste zes wedstrijden. Brent Burns had drie assists. De Sharks krijgen langzaam de laatste play-off spot in West in het vizier.

Previous Trappers deelt de eerste klap uit aan Erfurt
Next Detroit vloert Carolina, Tampa Bay profiteert