Trappers deelt de eerste klap uit aan Erfurt


Tilburg Trappers Erfurt IJshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

Na bijna drie weken geen competitief hockey lukte het de club uit Tilburg om het Coronavirus uit de groep te verdrijven. Daardoor kreeg Trappers groen licht voor de play-offs. Saillant detail: ploegen die nu tegen een besmetting aanlopen, worden per direct uit het post-season gehaald.

Tweeënhalve week na hun laatste duel mocht een compleet, gezond Tilburg Trappers tegen TecArt Black Dragons uit Erfurt aantreden. Na een wat stroeve start, ging het gas open en werden de Duitsers op een 7-1 nederlaag getrakteerd. 1-0 Tilburg.

ROERLOZE RENO

De eerste periode was een periode waarin op hoog tempo de puck werd gespeeld en er voor iedere meter werd geknokt. Dat resulteerde af en toe in kamikaze-achtige checks waarbij het plexiglas het flink kreeg te verduren. Een harde botsing tussen Reno De Hondt en een speler van Erfurt eindigde voor De Hondt op het ijs. Daar lag Reno roerloos, waarbij de bloeddruppels van het gelaat en zijn vizier van zijn helm op het ijs druppelde. Iedereen hield even zijn adem in, totdat Reno op stond en onder applaus van de paar aanwezigen en de spelers op de spelersbanken zich richting de verzorgingskamer begaf.

Tilburg Trappers Erfurt IJshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

OPENINGSTREFFER

Het spel bleef redelijk op en neer golven, maar Black Dragons speelde vooral op de counter. Met zeer kundig defensief spel weerhielden ze Trappers van het maken van de openingstreffer. Uiteindelijk lukte het de bezoekers zelf om de score te openen via Thomas Schmid. Vervolgens zagen alle aanwezigen tot blijdschap Reno weer terug op het ijs komen. Weliswaar met een ander shirt met een ander nummer, maar hij was terug.

TURN OVER

Hoewel het Trappers in de openingsfase van het middenstuk niet meezat, nam Tilburg het initiatief over. Het begon bij een aantal niet bestrafte overtredingen en het eindige bij de afgekeurde 1-1. Daarop besefte Trappers maar al te goed dat er vandaag hard gewerkt moest worden. Dat resulteerde al heel snel in een reeks doelpunten. De gelijkmaker en de 2-1 kwamen allebei van Diego Hofland’s stick. De 3-1 werd een kleine twee minuten voor de tweede pauze door Jordy Verkiel met een geplaatst schot binnengeschoten.

Tekst gaat verder onder de video’s

HEETGEBAKERD

TecArt Black Dragons had het in de derde periode totaal niet meer in de hand. Na de 4-1 die door Wouter Sars werd gescoord, was het voor iedereen wel duidelijk dat Trappers de wedstrijd zou winnen. Toch kregen de gasten nog een kansje om iets terug te doen. Het bloed vloeide rijkelijk en dat ging gepaard met diverse straffen, waaronder een vijf minuut durende straf die door de maker van de 4-1 werd uitgezeten. Tot overmaat van ramp voor Erfurt, maakte Diego Hofland middels een shorthanded goal, zijn hattrick compleet. Vervolgens schoot Giovanni Vogelaar aan de binnenkant van het ijzerwerk binnen.

Tekst gaat verder onder de video’s

Een aantal minuten voor tijd werd door Raymond van der Schuit nummer zeven tegen de touwen gelegd. Het moegestreden Black Dragons moest vlak voor tijd nog een dubbele powerplay van Tilburg doorstaan. Deze werd door Trappers vakkundig uitgetikt waarbij de puck via Van Der Schuit in de goal werd getikt. De 7-1 van Van Der Schuit was tevens de eindstand.

Tekst gaat verder onder de video

DAALDER WAARD

De eerste klap is een daalder waard. Tilburg Trappers moest er even inkomen na een aantal weken geen ijshockey, maar liet uiteindelijk geen spaan heel van de ploeg uit Erfurt. Daarmee staat het 1-0 in wedstrijden. Als Trappers zondag in Erfurt weet te winnen, gaat het door naar de volgende ronde. Staat het na zondag 1-1, dan wordt dinsdag in Tilburg de beslissende wedstrijd gespeeld.

UITSLAGEN

Trappers won dus het eerste duel van Erfurt. Hannover Scorpions versloeg Rostock met 5-3, Hamburg stapte met een 3-1 zege van het ijs af tegen Leipzig en Herne kreeg een 5-0 overwinning aangezien er een COVID geval is bij Hannover.

INTERVIEWS

Na afloop van het duel stapten Diego Hofland en Noah Muller voor de microfoon bij Cor Machielsen om na te praten over het eerste duel.

Previous Washington zonder Sprong onderuit, Carolina nieuwe koploper
Next Sprong en Washington winnen, St. Louis zet Minnesota voor schut