Washington zonder Sprong onderuit, Carolina nieuwe koploper


Face-Off IJshockey NHL

Tien duels op de donderdag in de NHL. Sprong moest na lange tijd weer eens toekijken bij Washington, Nashville deed goede zaken in het Westen en Carolina pakte de koppositie.

Washington Capitals – Boston Bruins 2-4

Daniel Sprong was een healthy scratch tegen Boston. De Bruins namen een 3-0 voorsprong, zagen de Caps terugkomen tot 3-2, maar wonnen toch. Alex Ovechkin scoorde zijn 266e power play goal.

Detroit Red Wings – Nashville Predators 1-7

Detroit kwam op 1-0, daarna was het Nashville dat de klok sloeg. Viktor Arvidsson had een hattrick. De Predators wonnen negen van de laatste tien en lijken op weg naar de play-offs.

Carolina Hurricanes – Florida Panthers 3-0

De nieuwe koploper heet Carolina Hurricanes. Viktor Trocheck had een goal en assist, Alex Nedeljkovic pakte 24 SOG voor de schutout.

Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning 4-6

In de eerste periode sloeg Tampa Bay het gat al (1-4). Yanni Gourde was goed voor vier assists, Steven Stamkos viel geblesseerd uit in het slotstuk.

New York Islanders – Philadelphia Flyers 3-2 SO

Een hele nuttige zege voor New York. De Flyers maakten een 2-0 achterstand goed. Brock Nelson maakte in de vijfde ronde van shootouts de winnende.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 2-5

Een prima bounce back winst van Pittsburgh na het pak slaag eerder tegen de Rangers. Radim Zohorna had een goal en assist, Tristan Jarry maakte 22 saves.

Chicago Blackhawks – Dallas Stars 1-5

Dallas maakte het verschil in het middenstuk met drie goals. Roope Hintz was met een goal en drie assists de motor van de Stars.

Ottawa Senators – Edmonton Oilers 1-3

De season sweep is compleet voor Edmonton. Voor de negende (en laatste) keer werd Ottawa verslagen dit seizoen. Mike Smith had 39 saves, Devin Shore en Jesse Puljujarvi beslisten het duel in periode drie.

Buffalo Sabres – New Jersey Devils 3-6

Buffalo knokte zich van 3-1 terug naar 3-3. Drie unanswered goals in het slotstuk leverde de winst op voor New Jersey. Jack Hughes was goed voor drie punten (1G, 2A)

Montréal Canadiens – Winnipeg Jets 2-4

Na 18 tellen lag de puck al in het net voor Winnipeg. Montreal kwam van 3-1 terug naar 3-2, maar Andrew Cropp besliste het duel in de slotminuut.

Previous Pak slaag voor Colorado, Binnington maakt 50 (!) saves
Next Trappers deelt de eerste klap uit aan Erfurt