Tilburg Trappers verslaat lastig Black Dragons Erfurt


Tilburg Trappers vs Rostock
Foto: Arie Leeuwesteijn

Twee duels tegen dezelfde tegenstander dit weekend voor Tilburg Trappers. Twee keer verscheen TecArt Black Dragons op Stappegoor als opponent. Zaterdag verloor Trappers met 4-3 in overtime. Gisteren maakten de Brabanders geen fout. De winst bleef met 3-1 in Tilburg.

Lees ook: Trappers in overtime onderuit tegen Erfurt

TRAPPERS: STUG BEGIN

Na amper vijf tellen mocht Trappers de Penalty Kill unit al op het ijs zetten. Wouter Sars mocht gaan zitten, maar de thuisploeg liep geen schade op. Sterker, de nummer twee van de ranglijst zette met een man minder meer druk naar voren dan Erfurt.

Tilburg Trappers vs Rostock
Foto: Arie Leeuwesteijn

De Tilburgers waren veruit de betere in de eerste periode. Scoren deed het niet. Enerzijds door puik keeperswerk, anderzijds omdat de aanvallende vizieren nog niet helemaal op scherp stonden in de afwerking.

REGIE

Ook in het middenstuk had Tilburg de regie in handen. De 1-0 voorsprong in de 22e minuut, was dan ook meer dan verdiend. Raymond van der Schuit, de laatste weken scorend op dreef, mocht de goal op zijn conto schrijven.

De jarige Ruud Leeuwesteijn kon de hoop op een shutout amper twee minuten na de openingstreffer laten varen. Max Weigandt zorgde voor de vreugde in het Duitse kamp.

Trappers bleef geduldig spelen, reeg de schoten aan elkaar, maar net als in de eerste 20 minuten waren de schoten niet loepzuiver. De Duitsers beperkten zich tot vertragen van het spel en overtredinkjes maken om het spelritme van de thuisploeg te verstoren. Jordy Verkiel zette Tilburg in minuut 32 opnieuw op voorsprong op de power play. Hij reageerde attent op een rebound. Met een 2-1 stand gingen de ploegen opnieuw naar binnen voor de bak thee.

Ondanks dat de eerste 40 minuten een SOG-verhouding hadden van 38-10, moest Tilburg toch nog even met de billen knijpen. Erfurt kreeg de grootste kansen in het begin van het slotstuk, maar kwam niet langszij. Max Hermans moest vier minuten zitten vanwege een vermeende high stick. Trappers gaf geen krimp en bleef overeind. Toch had de ploeg van de teruggekeerde Bo Subr het duel eerder in het slot moeten gooien. Nadat het in de 50e minuut ontsnapte aan de gelijkmaker, deed het dat in minuut 56. Tiest van Soest legde zijn negende treffer van het seizoen tegen de touwen. Opnieuw in overtal, opnieuw uit een rebound.

In de resterende minuten kwam de zege nooit meer in gevaar. Ook niet toen Erfurt de goalie inwisselde voor een extra veldspeler. Door de winst revancheerde Trappers zich voor de nederlaag van zaterdag en behield het plaats twee op de ranglijst. Dinsdag volgt het duel tegen koploper Hannover Scorpions. De achterstand bedraagt tien verliespunten, een zege zou dus erg welkom zijn.

INTERVIEWS

Na afloop van het duel verschenen Josh Mizerek en Kyle Beach voor de camera bij Barend Hoogteijling.

Previous Rusland, Canada, Finland en Amerika naar halve finales
Next Dubbelslag voor Esther de Jong met Göteborg, SDE puntloos