Dubbelslag voor Esther de Jong met Göteborg, SDE puntloos

Zowel SDE als Göteborg speelden twee wedstrijden in het eerste weekend na de feestdagen. SDE was wat gehandicapt doordat sommige speelsters nog niet mochten aantreden in verband met COVID-19 perikelen. En dat werd een gevoelig gemis. Met Esther de Jong op de derde lijn wist Göteborg namelijk te winnen op bezoek bij SDE in de Enebybergs Ishall. En een dag later werd het kunststukje herhaald door Göteborg. Op bezoek bij AIK boog men en 2-0 achterstand om naar een 3-4 winst. Onder de nieuwe coach hebben ze drie overwinningen in vier wedstrijden.

SDE HF – Göteborg HC 0-2

Na 22 nederlagen op rij won Göteborg vorige week hun eerste wedstrijd toen Leksand werd verslagen. De tweede overwinning van de ploeg volgde dit weekend, toen ze met 2-0 wonnen van SDE. Voor SDE speelden qua Oranje dames alleen Julie Zwarthoed en Kayleigh Hamers mee. Savine Wielenga en Maree Dijkema waren niet beschikbaar.
Twee spelers die door de gasten in het zonnetje moeten worden gezet zijn Klara Seroiszkova en goalie Frida Axell. Laatstgenoemde pareerde alle 28 schoten, terwijl Klara Seroiszkova beide doelpunten van Göteborg maakte. Göteborg staat nog steeds laatste, maar het gat naar nummer negen Leksand slonk tot drie punten. Esther de Jong gaf aan “dat beide teams aan elkaar gewaagd waren”. Dit werd bevestigd door Kayleigh Hamers, die aangaf “dat het Covid-19 verhaal ook een rol speelde omdat vele teamleden drie weken niet op het ijs hebben gestaan”.

AIK – Göteborg HC 3-4

Na veertig minuten was de stand 2-0 in het voordeel van AIK. Coach Heini Lundin gooide de lijnen door elkaar en daarna scoorde Göteborg drie keer binnen tien minuten tijd. Jennifer Carlsson, Wiktoria Sikorska (op assist van Esther de Jong) en Tereza Rodova zorgden voor een 3-2 voorsprong. Ook na de 3-3 van Lisa Johansson zat men niet bij de pakken neer. Met haar zevende goal van het seizoen schoot Hannah Clayton Carrol de game winning goal binnen in minuut 54. “De eerste twee periodes speelden we slecht” volgens Esther de Jong, “maar na de lijn wissels liep het zo goed, het was een compleet ander team”. “Ik speelde de laatste periode met Margot Desvignes en Wiktoria Sikorska samen en dat liep prima”.

SDE HF – HV 71 1-3

Met nog steeds vier spelers ontbrekend door COVID-19 speelde SDE een goede wedstrijd, waarbij men behoudens een wat mindere tweede periode goed meekwam in het spel. In de tweede twintig minuten kwam SDE op achterstand door een goal van Thea Johansson. Toch kwam SDE op 1-1 door de derde goal van Amy Budde. De assist kwam van Kayleigh Hamers. Helaas kwam HV weer snel op voorsprong. Anderhalve minuut later scoorden de bezoekers de 1-2 via Sidney Morin, die haar dertiende goal scoorde. In minuut 39 noteerde HV ook meteen de eindstand (1-3) via Felizia Wikner-Zienkiewicz.

Wat SDE ook probeerde in de derde periode zij kwamen niet meer voorbij HV goalie Lina van Noort. Volgens Savine Wielenga, “gaf deze wedstrijd tegen HV hoop voor de komende wedstrijden aangezien het spel behoudens de tweede periode prima was, ondanks het gemis van vier spelers en de weinig ijstijd de afgelopen drie weken”.