Select 4-u Devils Nijmegen haalt Jesse Gabrielle terug naar BeNe League


Jesse Gabrielle CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

Een transfer die menig wenkbrauw zal doen fronsen: Jesse Gabrielle keert terug in de BeNe League. Na een tumultueus seizoen in Den Haag, is de aanvaller straks bij Select 4-U Devils Nijmegen te bewonderen.

Lees ook: CAIROX HIJS Hokij stuurt Jesse Gabrielle de laan uit

GABRIELLE: TWEEDE KANS, OPNIEUW VERWACHTINGEN

Nijmegen weet dat het op zijn minst ‘een risico’ in huis haalt, maar heeft het vertrouwen dat Gabrielle onder coach Frank Gentges wél zal slagen in de BeNe League. De Canadees was in potentie één van de betere spelers in de competitie, maar viel te vaak op door (onnodige) straffen of verbale uitbarstingen op het ijs.

De naam Jesse Gabrielle is verbonden aan grote verwachtingen; In 2015 was hij een vierde ronde (105e) NHL Draft Pick van Boston Bruins. Hij speelde twee seizoenen (2013-2015) voor Prince George Cougars. Dat is de ploeg waar in die periode ook Bartek Bison (Tilburg Trappers) speelde.

Tekst gaat onder de video verder

De forward speelde in totaal 277 duels in de Western Hockey League (84 bij Brandon Wheat Kings, 60 bij Regina Pats en 133 bij Prince George) waarin hij 223 punten noteerde. Met dik 400 strafminuten op de teller, laat hij ook zien dat hij het fysieke aspect van het spelletje niet uit de weg gaat. Afgelopen seizoen kwam de gewezen aanvaller in Haagse dienst tot zeven duels, waarin hij zeven goals en negen assists liet noteren.

 

Previous Juha Widing, koning in L.A., onbekend in eigen land
Next Restart NHL is kans voor Daniel Sprong om zich te laten zien