Jesse Gabrielle de laan uitgestuurd door CAIROX HIJS Hokij


Jesse Gabrielle CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

Jesse Gabrielle speelt niet langer voor CAIROX HIJS Hokij. De reden voor de Haagse club om per omgaande afscheid te nemen van Gabriele is zijn houding en gedrag op en buiten het ijs. De 22-jarige Canadees speelde afgelopen weekend al niet meer mee. Dat hield verband met verwondingen aan zijn been, zoals te zien was op het eigen Instagram account van de import.

GABRIELLE: KWALITEIT, MAAR LICHT ONTVLAMBAAR

Met de komst van de aanvaller nam Den Haag een bekend risico. In het verleden liet de Canadees zien de strafbank niet te schromen. Ook in de BeNe League was hij met 55 strafminuten bovenin het lijstje met ‘sin bin leaders’ te vinden. De Canadees was in potentie één van de betere spelers in de competitie, maar viel te vaak op door (onnodige) straffen of verbale uitbarstingen op het ijs. Ook buiten het ijshockey was de club niet te spreken over houding en gedrag. Hierop besloot Den Haag het contract per direct te ontbinden.

Tekst gaat onder de foto verder

Jesse Gabrielle CAIROX HIJS Hokij
Foto: Peter Majolee

Na zeven duels, zeven goals en negen assists is het avontuur van Gabrielle in Den Haag in ieder geval voorbij. De Canadees is op dit moment in zijn thuisland om de feestdagen te kunnen vieren en te herstellen van zijn blessure aan de kuit.

Ook in de Podcast van Face-Off kwam het gedrag van Gabrielle ter sprake.

Previous Quinnipiac Bobcats: het team, de cijfers
Next Nieuwe, Slowaakse, import voor Select 4-U Devils Nijmegen