Nieuwe, Slowaakse, import voor Select 4-U Devils Nijmegen


Jan Jarabek - MHK Dubnica

Na het vertrek van de Fin Henri Sandvik, heeft Select 4-U Devils Nijmegen een nieuwe import binnengehaald. Het gaat om de 31 jarige Slowaak Jan Jarabek.

Deze bijna 1 meter 90 lange verdediger zat na het terugtrekken van zijn vorige ploeg uit de Bayern Liga tijdelijk zonder ploeg. De exploitant van de ijshal van EC Bad Kissingen had het contract opgezegd, waardoor de ploeg zonder thuishaven kwam te zitten.

Ruime ervaring als import

Jarabek komt uit Trencin, waar hij ook zijn carrière begon. Hij doorliep de jeugdteams van HK Dukla Trencin en kwam met het eerste team uit in de hoogste Slowaakse competitie. In het seizoen 2011/2012 begon hij aan zijn zwerftocht door Europa. Zo speelde hij in Hongarije, Denemarken en Kazachstan op het hoogste niveau. Ook kwam uit in Zweden (Division 1, derde niveau), Duitsland (Oberliga, derde niveau) en Engeland (EPIHL, tweede niveau).  De laatste twee seizoenen kwam de Slowaak uit op het vierde niveau in Duitsland en het tweede Slowaakse niveau.

Op de website van de Nijmeegse club is te lezen dat men nu druk bezig is om de vorige week al opgestarte Internationale Transfer af te ronden en de overgang definitief te maken. De bedoeling is dat Jarabek het komend weekend al mee kan spelen in de halve finales van de Nederlandse Beker.

Previous Jesse Gabrielle de laan uitgestuurd door CAIROX HIJS Hokij
Next Olympisch Kwalificatietoernooi, Halve finales beker NL en BE, Trappers, Oefeninterlands Dames