Eef Gerritsen weer terug bij Select 4-u Devils Nijmegen


Eef Gerritsen BeNe League IJshockey Face-Off AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Robert Bos

Een kleine anderhalf jaar geleden vertrok hij naar de Verenigde Staten, maar komend seizoen is hij weer terug in het Triavium. Eef Gerritsen trekt komend seizoen het blauw, rood en wit aan van Select 4-u Devils Nijmegen.

Lees ook: Eef Gerritsen naar Amerika van Nijmegen 

GERRITSEN: KIND VAN NIJMEGEN

De bijna 20-jarige aanvaller keert terug naar de Devils, na een uitstapje aan de overkant van de grote plas. Het afgelopen seizoen was de Nijmegenaar actief bij Boston Jr. Bruins in de USPHL. “Vanwege het coronavirus is alles onzeker op dit moment in Amerika. Nijmegen benaderde mij en er volgde een goed gesprek met coach Frank Gentges. En dus is er een goed gevoel om weer bij Nijmegen te gaan spelen komend seizoen.” De coach kwam over van Essen, maar mocht vanwege een blessure na een val niet plaatsnemen in de banken van de Devils het afgelopen seizoen.

Foto gaat onder de tekst verder

Zoetermeer Panters Devils Nijmegen Frank Gentges
Foto: Paul Nicolaassen

ONTWIKKELEN

Gentges is geen onbekende voor Gerritsen; de jonge forward speelde al bij Moskitos Essen in het seizoen 2016/2017. De Duitse oefenmeester is content met de komst van de aanvaller en heeft ook een duidelijke visie voor ogen als het gaat om U21 spelers op het roster zetten. “De situatie van de U21 spelers, zoals afgelopen seizoen bij veel teams, zal zich niet voordoen bij Nijmegen en strookt niet met het doel van de U21 regel. Zij waren vaak een administratieve opvulling van het roster, Alle jonge spelers die bij het team komen zal ik laten spelen en begeleiden om zich optimaal te ontwikkelen. Ook in Nederland moet het duidelijk zijn dat de jonge spelers de basis zijn voor alles maar, ze moeten het in zich hebben en de drive hebben want anders is het niet mogelijk om met hen te werken.” alsdus Gentges.

In 42 duels kwam Gerritsen tot zeven goals en zeven assists, goed voor veertien punten bij Boston.

Previous Hoe is het met: Alexandre Bremer van Luik Bulldogs
Next Transfer Talk: Zoë Barbier Malmö Redhawks