Wessel Copier en Eef Gerritsen, jong bloed voor Unis Flyers offensief


Ook Unis Flyers Heerenveen is natuurlijk volop zijn voorbereiding aan het afwerken. Tijdens de trainingsbeurten zagen we jongens als o.a. Kenny Welles, Aldo van Aalderen, Kevin Nijland, Dennis Sikma en terug-van-weggeweest Jeff Hoonebeke flink zwoegen. En ook enkele nieuwe jonge gezichten voor het offensief zijn er, op voorspraak van Coach Mike Nason, bijgekomen.

Wessel Copier, energieke forward met doorzettingsvermogen

Amper drieentwintig jaar jong en toch al zes jaar een waardevolle BeNe League speler. De in Utrecht geboren en getogen aanvaller begon er bij de Dragons. Op zijn vijftiende trok Wessel naar Nijmegen met het oog op zijn ontwikkeling. Daar brak hij dadelijk door in het eerste. De vijfentwintigvoudige jeugdinternational heeft meer dan honderd BeNe wedstrijden gespeeld voor de Devils. Vorig jaar wisselde de vinnige forward dan naar Zoetermeer. Daar werd fink getraind zolang het kon. De voorbije zomer namen de Flyers dan contact op met de inmiddels gediplomeerde fysiotherapeut Copier.

Wessel Copier
Foto: Robert Bos

,,Unis Flyers speelt al jarenlang voor de prijzen. Ze hebben altijd een goede selectie. Ik zie Unis  Flyers als een heel professionele organisatie. Die combinatie heeft er voor gezorgd dat ik voor Heerenveen heb gekozen. Ik heb een aantal keren met Mike Nason getraind bij het nationale team. Ik kan goed met hem opschieten. De communicatie verloopt goed. Mike is duidelijk en recht door zee. Hij is ook iemand die het beste voor heeft met ijshockey. En hij heeft bewezen dat hij ver kan komen met een team,” is Wessel enthousiast aan de start van het seizoen.

Eef Gerritsen, polyvalente aanvaller met internationale ervaring

Eef Gerritsen – Boston Jr. Bruins

Ook met Gerritsen heeft Flyers een jonge Nederlandse talentvolle aanvaller aangetrokken met een Nijmegens verleden. In Nijmegen geboren debuteerde hij er natuurlijk bij Devils. Maar het buitenland lonkte. Ondanks dat hij al op zijn vijftiende debuteerde in de BeNe Leauge wilde Eef de wijde wereld in. Na een seizoen bij Moskitos Essen (met onder aandere Viktor Nordemann) in de DNL2 trok hij naar de VS. Zo speelde hij er een seizoen bij de New Hampshire Monarchs (met onder andere Tobie Colard) en ook bij de Boston Junior Bruins (met onder andere Alexandar Makarin). Vorig jaar was een terugkeer bij de Devils gepland. Helass ging dat niet door in verband met  Covid-19. Nu op zijn éénentwingste zal de Flyers aanvaller definitief in het senioren hockey willen doorbreken.

 

 

 

 

Previous SnackPoint Eaters Geleen versterkt de troepen
Next Brennan Feasey en Ethan Skinner, Canadese slagkracht voor HYC