SnackPoint Eaters Geleen versterkt de troepen


Het was voor menig Eaters fan lang wachten. Nu volgen de Limburgse aanwinsten elkaar in snel tempo op.

Drie offensieve versterkingen erbij

Jord Smit keert na een intermezzo bij Flyers Heerenveen terug naar zijn Eaters. De aanstaande woensdag vijfentwintig jaar wordende winger heeft al meer dan vijftig punten gescoord in zijn BeNe League carrière. Ongetwijfeld een flinke offensieve aanwinst voor de troepen van coach Gints Bikars.

Jord Smit
Foto: Kurt Tops

Vanuit Luik komen, met Kai Willems en Paul van Sambeek, twee rasechte Geleenders terug naar Glanerbrook. Willems speelde de voorbije seizoenen voor Bulldogs en ook een jaartje in Nijmegen. Na vier jaar uithuizigheid tekent de vierentwintigjarige weer present aan de Kummenaedestraat. Met zijn shirtnummer tien zal Willems flitsen als weleer voor de Limburgers. Belofte van Sambeek heeft de voorbije drie seizoenen in Luik flink gewerkt en zal nu aan de lokale fans willen tonen dat hij een vaste waarde bij Eaters kan worden.

En laat ons zeker niet vergeten Janis Sprukts te vermelden als aanwinst.  Ja, hij was er vorig jaar al, maar we hebben zijn meerwaarde amper kunnen bewonderen op het ijs door de pandemie. Met zijn lengte van 1.92 een fysiek indrukwekkende verschijning aangevuld met een stevige portie techniek een permanent gevaar, die Janis. In een vorig leven speelde Sprukts een vijftiental NHL-wedstrijden voor Florida Panthers. En in de KHL scoorde Janis, negenendertig ondertussen, honderd veertig punten in driehonderd competitiewedstrijden. Voor Letland speelde deze hard werkende allround center een dozijn wereldkampioenschappen. Van deze man mogen we zeker mooie treffers verwachten. Daarbovenop is zijn inbreng als assistent coach ook een meerwaarde voor het Limburgse team.

Sterk viertal voor de Eaters defensie

Ook de defensie was toe aan verse krachten. En die krachten heeft Peter Knops het voorbije weekend kunnen presenteren aan de buitenwereld.

Evo Suurhoff is een sterke “two way defense” die bij onder meer bij Red Eagles Den Bosch, Tilburg en Nijmegen aantoonde dat hij naast zijn verdedigende opdrachten steeds goed is voor talrijke assists.

Floris van Elten heeft op zijn eenentwintigste al bewezen een sterk nummer te zijn achterin. De vijfentwintig voudig jeugdinternational heeft meer dan honderdveertig Oberliga-wedstrijden voor Tilburg Trappers op de teller en ook al een vijftigtal BeNe wedstrijden in de benen. Met zijn 1m88 heeft Floris ook heel wat body om de kooi van Snackpoint goalies Rowan Delil en Stef Verhulst te bewaken.

Ritchie van Hulten is op zijn tweeëndertigste één brok ervaring die heel wat jaren voor Tilburg Trappers speelde en ook actief was bij Amstel Tijgers, Eindhoven Kemphanen, Zoetermeer Panters en Nijmegen Devils. Voor het seizoen 2021/2022 zal van Hulten met het nummer zes voor de Eaters Geleen het ijs op schaatsen.

Mordy Munichman tenslotte is de vierde sterke defensieve aanwinst voor Eaters. Ook Mordy heeft al een hondertal BeNe League wedstrijden aan ervaring. Met Eaters trouwens, vooraleer hij eventjes naar Nijmegen trok. Eerder proefde hij van het avontuur met speelminuten in de VS, Canada en Zweden. Nu terug in op Glanerbrook sluit hij weer aan bij zijn Snackpoint Eaters.

 

 

 

Previous Kick-Off voor Bulldogs Luik
Next Wessel Copier en Eef Gerritsen, jong bloed voor Unis Flyers offensief