Kick-Off voor Bulldogs Luik


Vandaag hadden we een dubbelgesprek met met de heren Olivier De Vriendt en Louis Letté, respectievelijk voorzitter en teammanager van Bulldogs de Liège. In een erg groene context. Namelijk op het Luikse golfdomein van Bernalmont tijd voor een interview bij de opstart van het ijshockeyseizoen.

Voorbereiding internationaal getint op Laco Geleen

“Deze week is ons BeNe Team weer op het ijs beginnen te trainen. Weliswaar in Geleen. Door problemen aan de koelinstallatie in Luik moeten we tot begin oktober elders terecht om het ijs op te kunnen. Dankzij de solidariteit binnen het kleine hockeywereldje is dat echter goed gelukt. Met dank aan de betrokken clubs en ijshaluitbaters kunnen we melden dat onze jeugd de komende weken zijn trainingen in Hasselt en Leuven kan afwerken. Via Eaters zijn we ook met de Laco Geleen-verantwoordelijken tot goede oplossingen gekomen voor ons BeNe-team. De volledige voorbereiding kunnen we op Glanerbrook afwerken. Zowel de avondtrainingen als de voorbereidingswedstrijden kunnen onze Bulldogs er terecht. Waarvoor dank. We werken in de voorbereiding een internationaal getint oefenprogramma af. Zo spelen we o.a. tegen het Nederlandse Eaters, het Franse Amnéville, het Duitse Oberligateam van Krefeld en het Belgische Herentals.” aldus Bulldogs voorzitter De Vriendt.

Sportieve stabiliteit om zo hoog mogelijk te scoren

“Sportief gezien hebben we prioritair gewerkt aan stabiliteit. We willen immers graag de Belgische bekerfinale spelen en om de top vier plaatsen in het BeNe kampioenschap strijden. We hebben heel wat sleutelfiguren voor de komende twee seizoenen kunnen behouden. Coach Uli Egen voorop en kernspelers als onder andere: Jordan Paulus, Michael DistateBryan Kolodziejczyk en Bryan Henry. Daarnaast hebben we quasi de volledige kern aan boord kunnen houden. Zo ook onder andere Levi Smeets, Frank Neven, Calvin Creuels, Yoren de Smet en goalies Troy Passingham en Tom Prodi.”

Lester Brown, back in town

“Onze Jac Scholtes, heeft in samenspraak met Coach Egen en en het Luiks bestuur, gezocht naar de juiste vervangers om het vertrek van Alex Bremer en Spencer Edwards op te vangen.  Met het aantrekken van Mitch Cook en Cas Staps hebben we er twee ervaren krachten bij. En de terugkeer van Lester Brown was ook voor ons verrassend, maar wel een leuke. Lester was wat uit beeld na zijn oversteek naar de VS. Op de eerste ijstraining toonde hij dat zijn conditie top is en onze Coaching Staff gaf zijn fiat om Lester weer op te nemen in ons BeNe-team.” meldt team manager Letté met overtuiging.

Previous Bill Morgan nieuwe coach van HYC Herentals
Next SnackPoint Eaters Geleen versterkt de troepen