Bill Morgan nieuwe coach van HYC Herentals


Dit weekend raakte bekend dat Bill Morgan een derde ambstermijn bij HYC als hoofdcoach zal aantreden. Bill Morgan? Jawel, de papa van Ben, Mitch en Vincent alsook oom van wijlen Rob Goris. Morgan had het Eerste team van HYC reeds onder zijn hoede van 2005 tot 2009 en van 2011 tot 2013. Succesvolle periodes bekroond met talrijke titels en bekerwinsten. Daarnaast was de Kempense Canadees ook hoofdcoach van de Belgische Herenselectie en Olympia Heist op den Berg.

De relatie tussen HYC en de in Ontario geboren en getogen Morgan dateert echter al van 1977. De toen amper éénentwintigjarige Bill verruilde die zomer het spelersshirt van universiteitsploeg Guelph Gryphons voor het rood-witte HYC tenue. Voor zijn HYC speelde Canadees Morgan een twintigtal seizoenen. De voormalige center is nog steeds de meest productieve HYC speler ooit. Met 506 goals en 812 assists is de ondertussen 64 jaar oude Morgan de recordhouder bij de Kempenaars.

Na het vertrek van Jeffrey van Iersel richting Limburg Diez en de Duitse Oberliga werd er intern rustig uitgekeken naar de opvolging. Deze werd in de persoon van de erg ervaren en goed ingeburgerde Morgan gevonden om het jonge BeNe-team van Herentals in zijn jubileumjaar te coachen. Jawel, HYC viert straks immer zijn vijftigjarig bestaan!

ERA Renomar HYC Herentals
Foto: Barend Hoogteijling, Face-Off

 

Previous Mitch Cook is de tweede import voor Bulldogs Luik
Next Kick-Off voor Bulldogs Luik