Mitch Cook is de tweede import voor Bulldogs Luik


Mitch Cook

Mitch Cook, ervaren winger debuteert in Europa

Een buitenlandse aanvaller werd naarstig gezocht en wederom in Canada gevonden. Mitch Cook, 27 jaar geleden geboren in Kelowna, Britisch Columbia. Mitch speelde na zijn triple A-jeugdjaren drie seizoenen AJHL. Voor de Drumheller Dragons scoorde de winger 148 punten in 197 AJHL-wedstrijden. De volgende vijf seizoenen combineerde Cook zijn studies aan de universiteit van Calgary met ijshockey. Beiden deed hij succesvol. Op het ijs scoorde de 1.85 meter lange aanvaller in die periode 63 punten en daarnaast behaalde Mitch zijn universitair diploma.

pic : Dinos University of Calgary

“Het is inderdaad mijn eerste ervaring in Europa. Ik kijk er enorm naar uit. Hockey is en blijft mijn passie. Nu Europa ontdekken in combinatie met BeNe League hockey voor Bulldogs de Liège is prachtig. Een jaar geleden had ik voor de VS gekozen en voor Kalamazoo Wings in ECHL getekend. Door de pandemie draaide dat op niets uit. Dus flink individueel getraind de voorbije maanden. Nu kijk ik er naar uit om mijn nieuwe team en de nieuwe omgeving te ontdekken. De Stad Luik, de Vurige Stede, boeit mij nu al”, aldus een enthousiaste Mitch Cook.

De Luikse bestuurders hadden de koers eerder aangegeven. De bestaande kern behouden en twee imports zoeken. Eentje om te scoren en eentje om het scoren te beletten. Getuige de tweejarige contractverlengingen voor onder andere Jordan Paulus, Michael Distate, Bryan Henry en Bryan Koldziejczik. Daarnaast was het vernieuwen van de verbintenis met goalie Troy Passingham een prioriteit. De met zijn een meter 96 lange, en fysiek indrukwekkende goalie had Luik immers vorig jaar al toegezeggingen gedaan. Door de pandemie trok Troy snel weer huiswaarts en speelde alsnog een mooi seizoen in FPHL bij Elmira Enforcers.

Previous Deel 2: 'Na negen jaar bondsbestuur is er te weinig vooruitgang geboekt in het ijshockey'
Next Bill Morgan nieuwe coach van HYC Herentals