Brennan Feasey en Ethan Skinner, Canadese slagkracht voor HYC


foto : Windsor Lancers

De tweevoudige BeNe League kampioen HYC Heylen Vastgoed Herentals heeft, bijna traditiegetrouw, beide importplaatsen bezet met Canadese forwards. De integratie zal wel vlot verlopen want beide imports speelden immers al twee seizoen samen in de Canadese universiteitscompetitie.

Brennan Feasey, sterke en slimme forward

Brennan Feasey speelde als jonge knaap in de GOJHL de pannen van het dak. In ruim 250 wedstrijden wist de ondertussen zeventwintigjarige Center meer dan driehonderd punten te scoren. Aansluitend combineerde hij een vijftal seizoenen de studies aan de universiteit van Windsor met het ijshockey. Twee diploma’s werden behaald, maar ook op het ijs scoorde de jongeman uit Ontario! En wel een tachtigtal punten. Hij debuteerde dan even in ECHL bij Worcester Railers alvorens de competitie stilgelegd werd. Nu dus voor het eerst in Europa actief en natuurlijk ook uitkijkend naar onze BeNe-competitie. Feasey wordt geroemd voor zijn goed schot en om het spel goed te lezen.

Brennan Feasey
foto : Windsor Lancers

Ethan Skinner, erg snel en erg efficiënt

Ook vanuit Ontario naar de Belgische Kempen overgevlogen is deze pocket-spits, Ethan Skinner. De in december vierentwintig jaar wordende Canadees is trouwens een ex-ploegmaat van Feasey. Beiden speelden immers samen van 2018 tot 2020 voor de Windsor Lancers in de USports League. In amper zesenvijftig wedstrijden wist Ethan trouwens vijfenveertig punten te scoren! In de GOJHL scoorde hij werkelijk aan de lopende band: 333 punten in tweehonderdvierenvijftig wedstrijden! Het seizoen 2016/2017 was een topseizoen voor de 1.73 lange 2-way center. Met zijn Elmira Sugar Kings werd hij kampioen, tevens topscorer  en won de Sportmanship Award.

Ethan Skinner
foto : Windsor Lancers
Previous Wessel Copier en Eef Gerritsen, jong bloed voor Unis Flyers offensief
Next Roope Nikkilä nieuwe flying Fin voor Heerenveen